Ο Γιάννης Μπαλάφας στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Τρίπολη

14:38 25/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτής Β Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας, εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στις επετειακές εκδηλώσεις της Τρίπολης, για την 25η Μαρτίου του 1821.

Με καλοκαιρινό καιρό, η ιστορική Τριπολιτσά, τίμησε σήμερα την έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για απελευθέρωση απ’ τους Οθωμανούς, ένα κορυφαίο γεγονός για εκείνη την εποχή, που αποτέλεσε την αφετηρία ιστορικών

ανατροπών στην Ευρώπη και οδήγησε στην οικοδόμηση νέων γεωπολιτικών δεδομένων.

Μετά την Δοξολογία στην εκκλησία των Ταξιαρχών Τρίπολης, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Αρχιερέων και των Προκρίτων στην Πλατεία Άρεως, η κατάθεση των στεφάνων στον ίδιο χώρο, η σιγή ενός λεπτού για τους ένδοξους ήρωες του Αγώνα και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εν’ συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση σε κεντρικό δρόμο της Αρκαδικής πρωτεύουσας. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την διεξαγωγή των παραδοσιακών χορών απ’ τα σχολεία της Τρίπολης.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Μπαλάφας δήλωσε τα εξής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:
» Είναι δική μου τιμή και χαρά που μου έλαχε ο κλήρος να εκπροσωπήσω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στην επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και στον εορτασμό του Ευαγγελισμού στην Τρίπολη, στην κοιτίδα της Επανάστασης. Νομίζω ότι το μήνυμα του Αγώνα το 1821 και της ενότητας του έθνους, είναι επίκαιρο και σήμερα. Αγώνας, προσπάθεια, αποφασιστικότητα και εθνική ενότητα χρειάζεται λοιπόν και όλα θα πάνε καλύτερα».


Ο κ. Μπαλάφας δεν θέλησε να κάνει πολιτική δήλωση, ενώ σε ερώτηση για τα θέματα που αφορούν την σχέση της χώρας μας με την Τουρκία, ο Υφυπουργός δήλωσε τα εξής:» Δεν υπάρχει κίνδυνος. Μόνο διάφορες λεκτικές απειλές σκοπιμότητας έχουμε απ’ την ηγεσία της γείτονος».


φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα