Γκίκας Μαγιορκίνης: Έμφαση στα μέτρα πρόληψης στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον (video)

18:46 12/3/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ιδιαίτερη σημασία των μέτρων πρόληψης εντός του ενδοοικογενειακού περιβάλλοντος, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, την Παρασκευή 12/3/2021.

O κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί 119 εκατομμύρια μολύνσεις και 2,6 εκατομμύρια θάνατοι. Στην Ευρώπη 150.000 κρούσματα ανά ημέρα, συνολικά από την αρχή της πανδημίας 33,5 κρούσματα και 800.000 θανάτους.

Παράλληλα τόνισε ότι στην Ελλάδα αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα, οι ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν κατά 15% την τελευταία εβδομάδα, ενώ σχολίασε πως αναμένεται για το λόγο αυτό, αύξηση των διασωληνωμένων αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των θανάτων. Στην Αττική γίνονται περίπου 200 εισαγωγές στην ημέρα.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη.

Επίσης δήλωσε τη σημασία της λήψης μέτρων και ειδικά στις περιπτώσεις του ενδοοικογενειακού περιβάλλοντος, με παράλληλη στήριξη του προσώπου που έχει μολυνθεί, από την υπόλοιπη οικογένεια και ζει σε καθεστώς περιορισμού μέσα στο ίδιο σπίτι.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Γκίκας Μαγιορκίνης: Έμφαση στα μέτρα πρόληψης στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκίκας Μαγιορκίνης, Έμφαση,gkikas magiorkinis, emfasi