Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή (video)

17:15 12/3/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιπαράθεση κορυφής είχαμε σήμερα στη Βουλή για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και την πανδημία. Μητσοτάκης και Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους με το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει τον διχασμό και την πόλωση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταγγέλλει ότι πίσω από τις διαδηλώσεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ,

ενώ ζήτησε συγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από κρούσματα αστυνομικής βίας σε όλες τις κυβερνήσεις.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε το δρόμο της ενότητας και της συναίνεσης στα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, δεν παρέλειψε όμως να καυτηριάσει στάσεις και πρακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος υποδαυλίζει την ένταση (video)

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ στη χώρα λέγοντας ότι στηρίζει τις δημόσιες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις που αποτελούν εστίες υπερ-μετάδοσης της πανδημίας.

«Αναλαμβάνετε λοιπόν το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και η πίεση στο ΕΣΥ, επιχειρείτε συνειδητά να μετατρέψετε σε αντικυβερνητικό επιχείρημα την δικαιολογημένη κόπωση. Να δημιουργήσετε νέες πλατείες αγανακτισμένων και να ζωντανέψετε τα ίδια επιχειρήματα που σας έφεραν στην εξουσία. Σας προσάπτω ότι θέλετε να ψαρέψετε στα θολά της πανδημίας για να ζωντανέψατε και πάλι τις πλατείες» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Προανήγγειλε την κατάθεση ρύθμισης για να φέρουν κάμερες οι αστυνομικοί ενώ επίσης είπε ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών και θα συσταθεί «Ειδικός βοηθός Συνήγορος με ειδική αρμοδιότητα να συμβάλλει στα θέματα αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή» για τον έλεγχο πιθανής αστυνομικής αυθαιρεσίας.

«Ως πρωθυπουργός έχω ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη απ` όλα τα θύματα αστυνομικής βίας τώρα και στο παρελθόν» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κάλυψη της ατιμωρησίας της αστυνομικής αυθαιρεσίας κάνοντας λόγο για «συνειδητό στήσιμο αστυνομικού κράτους».

Αλ. Τσίπρας: Γιατί σας κατηγορώ κ. Μητσοτάκη (video)

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον κ Μητσοτάκη ενορχηστρωτή της έντασης και τον προειδοποίησε ότι θα πρέπει να φοβάται την «οργή των νοικοκυριών».

«Αλλά το χειρότερο από όλα, αυτό για το οποίο πιο πολύ από όλα σας κατηγορώ, κύριε Μητσοτάκη είναι ότι εσείς προσωπικά είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης. (…) Είμαι όμως υποχρεωμένος να σας προειδοποιήσω. Η βία τρέφει τη βία. Η καταστολή προετοιμάζει τραγωδίες. Αν δεν το καταλαβαίνετε είστε ανεπαρκής. Αν το καταλαβαίνετε και επιμένετε, τότε είστε επικίνδυνος.»

Ζήτησε, δε, τη διάλυση των αστυνομικών μονάδων “Δράση” που «στόχο έχουν τα κοινωνικά κινήματα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με απόσπασμα από την πολιτική αντιπαράθεση

Μητσοτάκης και Τσίπρας χέρι – χέρι στην επιχείρηση διχασμού, σχολιάζει η Φώφη Γεννηματά.

Για «κακοποίηση της ιστορίας» κατηγόρησε το ΚΚΕ τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για πλήρη κάλυψη στο θεσμικό, νομοθετικό και επιχειρησιακό πλαίσιο της καταστολής.

Επίθεση στον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του κόμματος, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «κουρέλιασε» τον Κανονισμό της Βουλής.

Για «αλληλοκατηγορίες, “αλληλοΰβρεις” για «τέρψη» του κομματικού ακροατηρίου και όχι με την σκέψη στα προβλήματα του Ελληνικού λαού.

Δείτε τις αντιδράσεις των κομμάτων

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα