Γιώργος Κουράσης: Απαιτείται γενναίο πρόγραμμα Διάσωσης της Εστίασης

11:49 29/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κούρεμα χρεών, διαγραφή χρεών των Κρατών που βρίσκονται σε υγειονομική κρίση. Μάλιστα αυτό το κούρεμα να το μεταφέρουν και στις επιχειρήσεις των κρατών. Αυτό περιμένουμε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον ζητάμε ρύθμιση οφειλών, καθώς και ένα γενναίο πρόγραμμα ΔΙΑΣΩΣΗΣ των επιχειρήσεων της εστίασης η οποία επλήγη βάναυσα από την πανδημία του κορονοϊού», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ

Κομοτηνής ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης.


Επιπλέον πρόσθεσε ότι υπάρχει βάσιμος φόβος, πως το 20% των επιχειρήσεων στην εστίαση, να μην ανοίξουν όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
«Γι’ αυτό λέμε πως χρειάζεται αποκλειστικά για την Εστίαση ένα γενναίο πρόγραμμα, πέρα από το κούρεμα και την διαγραφή χρεών, προκειμένου οι επιχειρήσεις να καταστούν βιώσιμες και να διατηρηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που αναλύονται 330.000 και αν προστεθούν και οι οικογενειακές επιχειρήσεις ο αριθμός ανέρχεται στους 550.000», υπογράμμισε ο κ. Κουράσης.
Αναφερόμενος δε στην 5η Επιστρεπτέα προκαταβολή, στάθηκε «στους κόφτες που μπήκαν και μπορούν να ενταχθούν πολύ λιγότεροι και με λιγότερα χρήματα, καθώς εντάχθηκαν μόνο 33.000 αιτήσεις», όπως υποστηρίζει.
«Ωστόσο κόφτες δεν μπαίνουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις μας. Τα ίδια κεφάλαια έχουν εξανεμισθεί πια, το μοντέλο παράδοση εκτός δεν μπορεί να κρατήσει βιώσιμη μια επιχείρηση εστίασης, ωστόσο είναι κάτι…Υπάρχουν βέβαια και επιχειρήσεις όπως τα σουβλατζίδικα που κατέγραψαν μεγάλους τζίρους στις παραγγελίες, όπως και τα καφέ…», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Κουράσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα