Γιάννης Τσιρώνης: «Με τους δασικούς χάρτες θα πάψουν οι Έλληνες πολίτες να είναι όμηροι πελατειακών συμπεριφορών»

14:06 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μνημειώδες το έργο με τους δασικούς χάρτες από την σημερινή κυβέρνηση» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης όπου «με την ολοκλήρωση του θα πάψουν οι Έλληνες πολίτες να είναι όμηροι πελατειακών συμπεριφορών και εκβιασμών».

Για το αίτημα των κτηνοτρόφων της Ικαρίας με την μη κατάθεση των αιτήσεων πολλών από αυτούς από τον ΟΣΔΕ με αποτέλεσμα να χάνουν τις επιδοτήσεις αλλά και τα δικαιώματα

μέχρι το 2020 είπε ότι «έχει γίνει ερώτημα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και αισιοδοξεί για θετική απάντηση». «Μέχρι το Πάσχα θα υπάρξει απάντηση για το τι θα γίνει με το σφαγείο της Σάμου όπου θα χρησιμοποιούν και οι Ικαριώτες κτηνοτρόφοι με επιδότηση μεταφοράς των ζώων …ανοίγει όμως και το θέμα της λειτουργίας με ιδιωτικά κριτήρια και ιδιώτες διαχειριστές, αλλά και μέσω του προγράμματος κοινωνικής οικονομίας μπορούν να μπουν και ΚΟΙΝΣΕΠ ή άλλες παραπλήσιες μορφές». «Το υπουργείο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει ειδικές αιμοληψίες στην Ικαρία για να διαπιστώσει αν υπάρχει καταρροϊκός πυρετός στο νησί ώστε αν δεν υπάρχει, να αρθεί η καραντίνα που έχει επιβληθεί λόγω Σάμου… είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί με τις υπηρεσίες της Περ. Β. Αιγαίου».

Όσον αφορά την Ερημοποίηση «υπάρχουν οι μελέτες από Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, θα υπάρξουν και τα διαχειριστικά σχέδια από το υπ. Περιβάλλοντος για την βοσκοϊκανότητα και για αειφόρο ανάπτυξη των βοσκοτόπων, όμως υπάρχει στο πρόγραμμα του υπουργείου στο Μέτρο 8 η αναχλόοση – αναδάσωση με κτηνοτροφικά φυτά ώστε να έχουμε και βελτίωση του υδροφορέα και αύξηση της βοσκήσιμης σίτισης και δημιουργίας ίσως, νέων βοσκοτόπων». Το θέμα της Μελισσοκομίας απασχόλησε μια ευρεία και πολύωρη σύσκεψη που έγινε στις 8/2 με μελισσοκόμους από όλη την Ελλάδα όπου πολύ σύντομα θα έχουμε τις προτάσεις του υπουργείου τόσο για την προστασία όσο και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα