Ο Γ.Αρμένης για την υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ζακυνθίων

13:36 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άρχισε χθες στο Εφετείο Πατρών η δίκη για την υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, της περιόδου 2005-2007, που αφορούσαν στη λήψη παράνομων δανείων από το δήμο Ζακυνθίων, επί Δημαρχίας του αειμνήστου Άκη Τσαγκαρόπουλου, με τον δήμο να εκπροσωπούν οι δικηγόροι Α.Πέττα και ο Α.Βγενόπουλος και με πρώτο μάρτυρα τον πρώην δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη.

Για την υπόθεση αυτή που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία-και όχι μόνο-και η οποία συνδυάστηκε με την απόπειρα την

ίδια περίοδο, εμπρησμού και ανατίναξης του κτιρίου του Ξενία στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου, καθώς και για τη δίκη, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και μέλος του συνδυασμού του πρώην δημάρχου, Γιώργος Αρμένης, ο οποίος, παρέστη, μαζί με αρκετούς ακόμα αιρετούς, στην ακροαματική διαδικασία, τονίζοντας τον αγώνα που έκανε ο συγκεκριμένος συνδυασμός, για να αποκαλύψει τη σοβαρή αυτή υπόθεση, προκειμένου να καταλήξει στην δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες.

(σ.σ. Να διευκρινιστεί, ότι, αν και σχετίζονται τα γεγονότα μεταξύ τους- (πλαστογραφημένες αποφάσεις και απόπειρα εμπρησμού υπηρεσιών του δήμου-όπως είναι λογικό, αντιμετωπίζονται και ξεχωριστά σε νομικό επίπεδο-και όχι μόνο-με τους βασικούς κατηγορούμενους μεταξύ αυτών και ο εκλιπών δήμαρχος να έχουν φυλακιστεί και αποφυλακιστεί).

Επίσης, σε ένα άλλο σημείο, στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα, ο κ.Αρμένης, είναι, πως υπήρξε στη χθεσινή διαδικασία, η λογική αντίδραση των μαρτύρων κατηγορίας, για τη νομική εκπροσώπηση του δήμου από το δικηγόρο Α.Βγενόπουλο, με το αιτιολογικό ότι ο εν λόγω δικηγόρος στο παρελθόν εκπροσωπούσε σε δικαστήρια της Πάτρας, υποθέσεις της τράπεζας Πειραιώς.

Όπως υπενθύμισε ο κ.Αρμένης, με την τράπεζα Πειραιώς, είχε παράνομες δοσοληψίες η δημοτική αρχή Τσαγκαρόπουλου, δεδομένου, πως οι πλαστογραφημένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αφορούσαν παράνομη δανειοδότηση του δήμου και από την εν λόγω τράπεζα, η οποία, όπως είπε, «γιγαντώθηκε» στη Ζάκυνθο, τη περίοδο εκείνη στο νησί.

Τέλος, ανέφερε ότι στις 10 Μαρτίου πρόκειται να συνεχιστεί η δίκη, η οποία, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, σε βάθος χρόνου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, για μια υπόθεση, που, αποτελεί μία από τις πιο «μελανές σελίδες» στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού, ενδεχομένως και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα