Για το έργο του Κέντρου Γυναικών ενημερώθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Νάσση

15:10 8/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Νάσση βρίσκεται σήμερα στην Καρδίτσα και μεταξύ άλλων δομών και υπηρεσιών, συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Γυναικών, συνοδευόμενη από τη βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου και το Συντονιστή ΝΕ Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ Ηλ Αντωνίου, όπου ενημερώθηκε από στελέχη για το έργο του κέντρου. Η Διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών

κ. Καίτη Βελεσιώτου, η αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Σωτηρία Μπακαλάκου και στελέχη του, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι το κέντρο είναι το παλαιότερο της χώρας, λειτουργεί ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο με την πλειοψηφία να ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησαν για τις δομές που υπάρχουν για βρέφη και παιδιά, αλλά και για το γεγονός ότι προσφέρει, ως πολυκέντρο, τη στήριξή του στις γυναίκες. Γυναίκες κακοποιημένες, γυναίκες που τους παρέχονται συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη στο εργασιακό κομμάτι, ουσιαστικά πρόκειται για ένα κέντρο πρότυπο, από τα καλύτερα της Ευρώπης. Αναφορά έγινε στο γεγονός ότι από το 2003 λειτουργούσε τμήμα υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, και το 2018 το Κέντρο Γυναικών εντάχθηκε στο δίκτυο των Δομών πανελλαδικής κάλυψης για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας , της Γενικής Γραμματείας ςσότητας. Παράλληλα έγινε αναφορά στα διακρατικά προγράμματα, μεταξύ αυτών, η υλοποίηση προγράμματος όπου μελετώνται έμφυλα στερεότυπα σε παιδικά παραμύθια, με δράση που θα υλοποιηθεί με εκπαιδευτικούς σε παιδιά 5έως 7 ετών, καθώς και πρόγραμμα που θα μελετά την ενδυνάμωση των γυναικών που δέχθηκαν συντροφική βία με στόχο την οικονομική ανεξαρτησία τους. Μετά το πέρας της σύσκεψης η κ. Νάσση, δήλωσε. «Είμαι σίγουρη ότι την ίδια υποδοχή που είχατε για μένα, με αυτό το χαμόγελο, θερμή υποδοχή, θα έχετε και με τις γυναίκες που καθημερινά βοηθάτε. Αν κάποιος με ρωτάει, τι θα προσφέρω για τις γυναίκες, απαντώ, είμαι γυναίκα. Αναλογιστείτε πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα, μάνα, να κρατήσει μια στάση και μια θέση στο πολιτικό και κοινωνικό χώρο. Αυτό από μόνο του έχει μια βαθιά πολιτική σημασία. Για πρώτη φορά η ομογένεια της Ιταλίας διάλεξε μια γυναίκα σαν Πρόεδρο και μάλιστα για δυο διετίες. Και τότε προσφέραμε και επιλέξαμε να προωθήσουμε τις θεμελιώδεις αξίες της κουλτούρας μας όπως η δημοκρατία η αλληλεγγύη, αυτός είναι ο ελληνισμός που θέλουμε και προωθούμε στο εξωτερικό. Θα δώσουμε μάχη για την Ελλάδα, για τον ελληνισμό, για μια Ευρώπη ανθρώπινη και φιλική». Η Όλγα Νάσση είναι πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, όπου εξελέγη για δεύτερη διετία. Γεννήθηκε στην Ιταλία από Έλληνα πατέρα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ανθρωπολογία και στην εθνογλωσσολογία. Έχει κάνει σημαντική εθνογραφική έρευνα σχετικά με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ιταλικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά με τις ιστορικές μειονότητες και τις ιταλικές κοινότητες που προέρχονται από τη διασπορά.
Έχει εργαστεί στο Δεύτερο πρόγραμμα υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στην Ιταλία. Είναι ακτιβίστρια και δραστηριοποιείται στο οικολογικό κίνημα της Σικελίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα