Εικόνες καταστροφής στην Κρήτη – Άνοιξε η Πειραιώς (video)

14:47 8/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς που είχε διακοπεί λόγω της βροχόπτωσης, από το ύψος της Χαμοστέρνας έως και την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα. Με μπόρες στην Πελοπόννησο και στη δυτική Μακεδονία ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας.Στην Αττική, από το βράδυ το μέτωπο αναμένεται να εξασθενήσει. Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία, στην ανατολική Κρήτη, κυρίως στη Σητεία. Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα,

ζημιές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες, με τους παραγωγούς να μιλούν για ολική καταστροφή και κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο.

Έχουμε να κάνουμε με νέα δεδομένα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ενώ υπενθύμισε ότι, «οι υποδομές είχαν σχεδιαστεί σε άλλη εποχή.»

Ζητήσαμε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σητείας, Θ. Πατεράκης.

Ανατ. Κρήτη: Μεγάλες καταστροφές από την πρωτοφανή θεομηνία (video)

Το δίκτυο ύδρευσης του Μακρύ Γιαλού έχει σπάσει σε τρία σημεία, το επαρχιακό δίκτυο χρειάζεται άμεση αποκατάσταση, ενώ είναι σοβαρά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Αποκομμένος είναι ο οικισμός Κάτω Περιβολάκια.

Όλο το παραλιακό μέτωπο έχει τεράστιες ζημιές. Όλοι οι χείμαρροι από το βουνό πέρασαν μέσα από ισόγεια ξενοδοχείων και σπιτιών, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η καταγραφή ξεκινά από σήμερα το πρωί, ενώ το μεσημέρι συναντώνται οι φορείς με τον Περιφερειάρχη.

Το σύστημα που μας επηρεάζει κινείται ανατολικά και ο καιρός βαθμιαία απο τα δυτικά θα καταστεί άστατος με διαστήματα σχετικής βελτίωσης . Ενταση των φαινομένων στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. pic.twitter.com/JnDFHm7Elb

— EMY_EMK (@EmyEmk) April 8, 2019

Ο καιρός

Keywords
Τυχαία Θέματα