Για ανάγκη προσέγγισης του ΔΝΤ μιλά ο Ντάισελμπλουμ (video)

15:37 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σαφής ως προς την αναγκαιότητα παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχίσουμε χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Υπάρχει ανάγκη να έλθουμε πιο κοντά στο ΔΝΤ», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ,

ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει πλήρης συμφωνία μεταξύ των θεσμών «για να μπορούμε να συνεχίσουμε με το πρόγραμμα».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η απομάκρυνση του ΔΝΤ «δεν αποτελεί επιλογή (…) καθώς έχει εμπειρία στην παρακολούθηση προγραμμάτων και αξιολογεί με μεγαλύτερη ακρίβεια την κατάσταση στην Ελλάδα και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς».

Οσον αφορά στο ζήτημα του χρέους απέκλεισε το κούρεμα. «Δεν θα υπάρξει πραγματικό κούρεμα των δανείων. Αυτό που μπορούμε να εξετάσουμε είναι η ετήσια επιβάρυνση εξαιτίας του χρέους», διευκρίνισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Υπάρχει λόγος που πρέπει να εξετάσουμε την ελάφρυνση του χρέους. Γιατί είναι πολύ υψηλό και θα υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον. Η ανάλυση του χρέους το δείχνει αυτό. Πόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα, πότε και πώς θα αντιμετωπίσουμε είναι το θέμα της σημερινής συνάντησης», σημείωσε ο ίδιος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομιών εάν η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σωστά τις μεταρρυθμίσεις. «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική δουλειά από πέρυσι το καλοκαίρι και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και δύσκολα μέτρα», είπε.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην εκταμίευση της δόσης είπε ότι «πιθανόν να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες».

The post Για ανάγκη προσέγγισης του ΔΝΤ μιλά ο Ντάισελμπλουμ (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα