Σε συμφωνία επί της αρχής ελπίζει ο Β. Ντομπρόβσκις

15:29 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ελπίδα για συμφωνία επί της αρχής εξέφρασε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Όλοι ανυπομονούν για το σημερινό Eurogroup. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αναφορικά με την ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής πρόσθεσε ότι για να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση των δανείων, πρέπει να ικανοποιηθούν ορισμένες προϋποθέσεις που αφορούν στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων

που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων προ ολίγων ημερών.

Όπως είπε, τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων θα αξιολογηθούν πλήρως από τους θεσμούς.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο Β. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι υπάρχει βούληση να δουλέψουμε πολύ εποικοδομητικά και να αξιολογήσουμε την «πλήρη εμπλοκή» του Ταμείου.

Ερωτηθείς για το εάν θα συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Σίγουρα θα είναι μέρος των συζητήσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πιστωτές, το Eurogroup, έχουν ορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις -εξαιρουμένου του ονομαστικού κουρέματος- και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν εντός του νομικού πλαισίου του ESM και του EFSF».

Αναφορικά με τα μέτρα για το χρέος, ο Β. Ντομπρόβσκις υπενθύμισε ότι αφορούν τη ρύθμισή του σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, και υπό προϋποθέσεις τις οποίες θέτουν οι πιστωτές της ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: EPA/OLIVIER HOSLET

The post Σε συμφωνία επί της αρχής ελπίζει ο Β. Ντομπρόβσκις appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα