Για 4ο μνημόνιο προειδοποίησε ο Δ. Κουτσούμπας από το Ηράκλειο

11:24 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική άσκησε χθες από το Ηράκλειο, τελευταίο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προειδοποιώντας για επικείμενο 4ο μνημόνιο.
Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματος, στο Γάζι,

χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αστική, σημειώνοντας ότι με αριστερό προσωπείο επιδιώκει να βγάλει το κεφάλαιο από την κρίση με το λαό και τη νεολαία να ματώνουν. Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, πρόσθεσε, σημαίνει μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας και διατήρηση του σκληρού πυρήνα του αντεργατικού καθεστώτος, που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στο χρέος, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι κανείς δεν πρόκειται να το μειώσει χωρίς να ζητήσει νέα μέτρα, νέες θυσίες, χωρίς νέο πρόγραμμα, το οποίο – όπως και να το ονομάσουν – θα είναι το 4ο μνημόνιο. Τέλος, μίλησε για καβγά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. όχι για το αν θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά ποιος από τους δυο είναι ο πιο ικανός, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, να εφαρμόσει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτσούμπας έκλεισε και την τελευταία του ομιλία στην Κρήτη με μια μαντινάδα του Δημήτρη Περυσινάκη : «Του κεφαλαίου κόμματα εγνώρισα σαράντα, μα ένα το κόμμα του λαού ήταν και θα ‘ναι πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα