Γερουσία ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις παρακολούθησης – Επιμένει ο Τραμπ

22:29 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο γερουσιαστές, οι επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, δήλωσαν σήμερα ότι δεν διαθέτουν καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ο προκάτοχός του υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι ο Πύργος Τραμπ (στη Νέα Υόρκη) παρακολουθείτο από οποιαδήποτε υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε πριν είτε μετά την ημέρα των εκλογών του

2016», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Ρεπουμπλικανός Ρίτσαρντ Μπερ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, και ο Δημοκρατικός Μαρκ Γουόρνερ, ο αντιπρόεδρός της.

Με νέα ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στην καταγγελία του πως ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει να γίνονται υποκλοπές στον Πύργο Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016

Στις 4 Μαρτίου ο πρόεδρος Τραμπ προκάλεσε σάλο όταν κατηγόρησε μέσω του Twitter τον Μπαράκ Ομπάμα ότι διέταξε την παρακολούθηση των τηλεφωνικών γραμμών του ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη. Ο Πύργος Τραμπ, όπου διαμένει η οικογένεια του προέδρου, ήταν και η βάση της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα διέψευσε αμέσως την πληροφορία. Ο Τραμπ στη συνέχεια ζήτησε από το Κογκρέσο να ερευνήσει την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα