Γερμανία: Μεγάλη αντιρατσιστική διαδήλωση με την υποστήριξη του ΥΠΕΞ

11:12 13/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραμονή των κρίσιμων τοπικών εκλογών στη Βαυαρία, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας εξέφρασε την υποστήριξη του στη μεγάλη διαδήλωση που ξεκινά στις 14.00 (ώρα Ελλάδος) στην Αλεξάντερπλατς, στο Βερολίνο ενάντια στον αποκλεισμό, τον ρατσισμό και τη μετατόπιση προς την άκρα δεξιά. Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός (SPD) τόνισε ότι το μήνυμα είναι ότι «δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη διαίρεση που επιδιώκουν οι ακροδεξιοί λαϊκιστές».

"Großartiges Signal":

Außenminister @HeikoMaas unterstützt #Unteilbar-Demonstration gegen Rassismus & für offene Gesellschaft – mehr im Newsblog

— Tagesspiegel (@Tagesspiegel) October 13, 2018

Τόνισε ότι η πλειοψηφία στη Γερμανία αντιπροσωπεύει την ανοχή και τον κοσμοπολιτισμό και ότι «ο νέος εθνικισμός» δεν επιλύει κανένα πρόβλημα. «Η ξενοφοβία και ο αντισημιτισμός δεν θα πρέπει να έχουν θέση ούτε εδώ ούτε σε άλλα μέρη του κόσμου», δήλωσε ο Μάας.

Δεκάδες χιλιάδες αναμένεται να μετάσχουν στη διαδήλωση στη γερμανική πρωτεύουσα. Η διαδήλωση υποδηλώνει αφύπνιση για τους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο αλλά και για τις περικοπές στο κοινωνικό σύστημα.

Zur #Unteilbar-Demo gegen Hass, Ausgrenzung und den #Rechtsruck in der Gesellschaft am Sonnabend in #Mitte erwarten die Veranstalter bis zu 40.000 Teilnehmer:

— Tagesspiegel (@Tagesspiegel) October 10, 2018

Πολυάριθμες οργανώσεις, ενώσεις και κόμματα υποστηρίζουν την πρόσκληση – καθώς και μερικές προσωπικότητες όπως ο ηθοποιός Μπένο Φιούρμαν, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Γιαν Μπέμερμαν και το συγκρότημα Die.

Οι οργανωτές της διαδήλωσης καλούν σε αγώνα για το δικαίωμα στην προστασία και το άσυλο και ενάντια στην απομόνωση της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα