«Γεια σου κύριε Φόβε!» στο Μουσείο Συναισθημάτων

11:02 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα Σάββατα του Ιουλίου τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν δημιουργικά το συναίσθημα του φόβου παίζοντας στη διαδραστική έκθεση του Μουσείου Συναισθημάτων «Γεια σου Κύριε Φόβε!».

Με αφορμή την έκθεση, που ολοκληρώνει τη διαδρομή της στις 29 Ιουλίου 2017, αποχαιρετάμε τον Φόβο για να υποδεχτούμε τη νέα διαδραστική έκθεση του Μουσείου τον Σεπτέμβριο του 2017!

Μια έκθεση για τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και πώς να ζήσουν καλύτερα μαζί τους. Η έκθεση και όλες οι οδηγίες των διαδραστικών εκθεμάτων

είναι στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα!

Γιατί το θέμα του φόβου;

Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, νιώθουμε το συναίσθημα του φόβου… όπως μπορεί να νιώθουμε κάποιες φορές χαρούμενοι, λυπημένοι ή θυμωμένοι, μπορεί να νιώθουμε και φοβισμένοι.
Ο φόβος δεν είναι αρρώστια, δεν είναι μειονέκτημα, δεν είναι επικίνδυνος, μπορεί κάποιες φορές να μας προστατεύει από κινδύνους. Μπορεί να γίνει ένας καλός σύμβουλος, μπορεί όμως και να μας ακινητοποιήσει ή να μας εμποδίσει να δράσουμε.
Ο φόβος είναι ένα από τα βασικά συναισθήματα των ανθρώπων.
Όταν εκφράζουμε τους φόβους μας, μπορούμε να τους καταλάβουμε καλύτερα, να ζήσουμε αρμονικά μαζί τους ή να τους ξεπεράσουμε (ή ακόμα και να απελευθερωθούμε εντελώς από αυτούς).

Ο σκοπός της διαδραστικής έκθεσης «Γεια σου κύριε Φόβε!» είναι να δώσει τα ερεθίσματα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους να επεξεργαστούν και να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα.

Hμερομηνίες: Τα Σάββατα του Ιουλίου

Ώρες: 10 π.μ. έως 1 μ.μ.

Ηλικίες: Ενήλικες και παιδιά 4 – 12 ετών

Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Μουσείου Συναισθημάτων

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 11741 Φιλοπάππου, Αθήνα

Τηλ. 210 9218329

Keywords
Τυχαία Θέματα