Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι – Νεκρός ένας πολίτης και ο δράστης (video)

23:15 12/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν απόψε στο κέντρο του Παρισιού, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τους, προτού τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν αστυνομικοί.

BREAKING – Paris: A man attacked bystanders with a knife in the Opera district before being shot by the police pic.twitter.com/HWwdwzKygP

FRANCE 24 Breaking (@BreakingF24) May 12, 2018

#EnDirect >> Un nouveau bilan fait état d’au moins 1 mort et 8 blessés suite à l’attaque au couteau dans le centre de #Paris, ce vendredi soir. Selon plusieurs sources, l’assaillant aurait hurlé « Allah akbar » au moment d’agresser des passants. pic.twitter.com/LeVakGjBIg

— Le Globe (@LeGlobe_info) May 12, 2018

Ένας άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματα του, ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Νεκρός είναι και ο δράστης.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Ο άνδρας επιτέθηκε εναντίον 5 ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin, ενώ τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν δύο από τους οποίους φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας φώναξε «Ο Θεός είναι μεγάλος», (Allah Akbar) εξαπολύοντας την επίθεση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίνς, οι αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν ξεκίνησει έρευνα για την επίθεση που ενδέχεται να σχετίζεται με τρομοκρατικά κίνητρα.

Μακρόν: «Η Γαλλία πληρώνει ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σάββατο το βράδυ ότι η Γαλλία πληρώνει «για ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος», διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας».

«Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στα θύματα και στους τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα», τόνισε ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.

«Εκ μέρους όλων των Γάλλων, χαιρετίζω το θάρρος των αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε «την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη».

«Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.

Το ισλαμικο Κράτος πίσω από την επίθεση;

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq.Ωστόσο δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα