Γ. Στουρνάρας: Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις

18:34 14/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Τον καλύτερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών για τις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις συζήτησε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο, στη διαρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ΣΔΟΕ.

Ο κ. Στουρνάρας
προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στο αμέσως προσεχές διάστημα, ζητώντας καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της επίσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των ελεγκτών στις μεγάλες υποθέσεις.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ έχουν καθοριστεί από το νόμο και ότι αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι υπάρχει καλύτερη συνεργασία σε ότι αφορά τι είδους στόχοι τίθενται και που επικεντρώνονται οι έλεγχοι. Ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος από το μέχρι τώρα έργο σχετικά με τους ελέγχους και αισιόδοξος για την πορεία τους.

Σχετικά με την έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας είπε πως θα υπάρξει αποτέλεσμα, όχι μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και από άλλες λίστες, προσθέτοντας: "Περιμένετε και θα δείτε. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι. Όπως ξέρετε περάσαμε και νομοθετική διάταξη που επιτρέπει να γίνεται μερικός έλεγχος, για να υπάρχει καταλογισμός. Ο μερικός έλεγχος θα γίνεται και για τα εμβάσματα και για τη λίστα Λαγκάρντ".
Keywords
Τυχαία Θέματα