Γ. Σταθάκης: Απολύτως βιώσιμη η ΔΕΗ

13:20 4/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική της χώρας υπερασπίζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του, στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο κ. Σταθάκης κατηγορεί την αντιπολίτευση για λαθροχειρίες στην ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ είναι απολύτως βιώσιμη», ανέφερε ο υπουργός, επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία

της εταιρείας.

Λαθροχειρίες στην ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων»

Ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι έχει περιοριστεί ο δανεισμός και διαβεβαιώνει πως «η ΔΕΗ είναι απόλυτα βιώσιμη».

Αποκαλύπτει ακόμα ότι την Τρίτη οι Βρυξέλλες ενέκριναν την παράταση ενός μηνός για τις λιγνιτικές μονάδες και διαβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός προχωρά με βάση του χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Σταθάκης κατηγορεί την αντιπολίτευση για «λαθροχειρίες στην ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων […] Το βασικό μέγεθος για την εκτίμηση της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης είναι ο δείκτης EBITDA […]. Προσπαθούν να μετατρέψουν τον θετικό EBITDA των 284,4 εκατ. ευρώ σε αρνητικό, προκειμένου να εμφανίσουν ως προβληματικό ένα μέγεθος που καταγράφει την απλή πραγματικότητα ότι η ΔΕΗ εισπράττει περισσότερα από όσα δαπανά για να λειτουργεί».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνει, επίσης, ότι ο ενεργειακός τομέας δεν έχει σήμερα καμιά σχέση με όσα ίσχυαν το 2014 και προσθέτει: «Αξιοποιώντας ένα επίπεδο επενδύσεων ρεκόρ, μετατρέπουμε την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο και υλοποιούμε τη μετάβαση στη νέα εποχή των ψηφιακών δικτύων και της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας».

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα