Γ. Σταθάκης: Άνθρακες ο θησαυρός» για… δήθεν ιδιωτικοποίηση των Τάφων των Βενιζέλων

08:43 5/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Άνθρακες ο θησαυρός» αποδεικνύεται για την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» και όσα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

«Όπως αποδεικνύει σειρά εγγράφων, η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου. Για άλλη μια φορά οι κατασκευαστές «ειδήσεων» που στοχεύουν

στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό», καταλήγει στη λιτή αλλά αυστηρή απάντησή του ο Χανιώτης υπουργός. Παράλληλα, από το υπουργείο, δόθηκαν στη δημοσιότητα μια σειρά από έγγραφα, που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα θέμα που ουσιαστικά, δεν υφίσταται.

Όπως, καταδεικνύεται, στο Νόμο 4049, άρθρο 38, η επίμαχη έκταση έχει εκχωρηθεί στον Δήμο Χανίων

NOMOS-4049-2012

Ακολουθεί η επισύναψη του εγγράφου της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, με τον χωροταξικό σχεδιάσμό της περιοχής, αλλά και με τη ρητή αναφορά ότι: «Η περιοχή Τάφοι Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων, έχει ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, ιστορικός τόπος και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους»

Keywords
Τυχαία Θέματα