Γ. Παπακωνσταντίνου: Πέρσι πήραμε τη σωστή απόφαση, το 2018 δεν φέρνει τη δραχμή στην Ελλάδα

20:33 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

To 2018 η Ελλάδα δεν θα έχει ξεφύγει από την κρίση αλλά δεν θα είναι η Ελλάδα της δραχμής, δήλωσε από τη Λάρισα ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου

διατήρησε ωστόσο επιφυλάξεις ως προς το τι θα συμβεί ευρύτερα στην Ευρώπη.

«Εμείς, ευτυχώς, πέρσι πήραμε τη σωστή απόφαση, αλλά αν η Ευρώπη καταρρεύσει μετά το δημοψήφισμα της Ιταλίας, αυτό είναι ένα ζήτημα», είπε ο πρώην υπουργός ο οποίος εκτίμησε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει μεν την 4ετία αλλά δεν θα πάμε άμεσα σε εκλογές.
Για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανείς που να μην θέλει ελάφρυνση του χρέους. Θα έχουμε την ελάφρυνση του χρέους, αλλά ελάφρυνση χρέους χωρίς να συνεχίσουν να γίνονται βαθιές θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν έχει κανένα νόημα».

Η ρεαλιστική εκτίμηση, πρόσθεσε «είναι ότι θα έχουμε την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων συν την εξειδίκευση κάποιων εκ των μεσοπρόθεσμων μέτρων. Θεωρώ κάτι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει παραπάνω πριν τις Γερμανικές εκλογές».
Όσον αφορά την παρουσίαση του βιβλίου του “game over” ο πρώην υπουργός τόνισε ότι είναι μια προσωπική κατάθεση της περιόδου, όπως την βίωσε και την αισθάνθηκε. «Τα γεγονότα είναι όπως συνέβησαν, από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις του».

Keywords
Τυχαία Θέματα