Γ. Μανιάτης: «Να διαμορφωθεί μια ενιαία προοδευτική, μεταρρυθμιστική παράταξη» (audio)

14:38 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι χρέος όλων μας να βγει ο περίφημος «λευκός καπνός» από τις συνομιλίες Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει τις προσωπικές του προτεραιότητες πάνω από αυτό που ζητούν από εμάς οι πολίτες, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται να δημιουργηθεί μία νέα δύναμη στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο

κ. Μανιάτης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου σχήματος, επισήμανε ότι εκείνο που προέχει είναι να διαμορφωθεί μια ενιαία προοδευτική, μεταρρυθμιστική παράταξη και να ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες που θα προσελκύσουν τους πολίτες να μπουν στη διαδικασία της επιλογής του επικεφαλής από τους ίδιους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, τόνισε, και για το λόγο αυτό πρότεινα τη διαμόρφωση ενός συντονιστικού ανάμεσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, προκειμένου όλο αυτό, που γίνεται άτυπα τον προηγούμενο χρόνο, δηλαδή, ο συντονισμός στη Βουλή, να πάρει θεσμικό ρόλο.

Ο κ. Μανιάτης, δήλωσε, ότι σε κάθε περίπτωση το επί μέρους άθροισμα, είτε εκλογικό είτε δημοσκοπικό, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του Ποταμιού είναι πολύ λιγότερο από αυτό που μπορεί να δώσει η συμπόρευση των δύο αυτών σχηματισμών μαζί με πολίτες που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και εκείνους δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές. Και για το λόγο αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να που το μεγάλο ΝΑΙ, διαφορετικά ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα