Γ. Κατσιαντώνης: Μην κρατάτε το ΕΣΠΑ στα συρτάρια

20:46 4/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανησυχία του για τις απογοητευτικές επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία και στα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών εκφράζει ο Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Γ. Κατσιαντώνης, που ζητά απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, συνυπογράφοντας στην ερώτηση του αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ, Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης με 50 ακόμη Βουλευτές της Ν.Δ τονίζουν

ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα 23η στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων (δαπάνες) και 16η στις συμβασιοποιημένες δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020 σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Επισημαίνουν μάλιστα ότι υπάρχει μια ανεπίτρεπτη στασιμότητα στην αξιοποίηση των πόρων «ειδικά αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η χώρα μας επωφελήθηκε από την εμπροσθοβαρή προ-χρηματοδότηση των προγραμμάτων (την οποία διαπραγματεύτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση στη βάση της οικονομικής κρίσης), την πρόσθετη προ-χρηματοδότηση για την Ελλάδα, τη σημαντική προκαταβολή που προβλέπουν οι Κανονισμοί (υπερδιπλάσια για την Ελλάδα) και το μεγάλο αριθμό έργων που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη προγραμματική περίοδο (έργα-«ουρές»). Πρόσφατα μάλιστα ανώτεροι κοινοτικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν σε δηλώσεις τους την ανησυχία τους για την πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων».

σταδίων τους;

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα