Γ. Χατζημάρκος: Ν’ ανακληθούν οι δασικοί χάρτες

11:54 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δασικοί χάρτες και προαναχωρησιακά κέντρα μεταναστών, ήταν τα θέματα που ανέδειξε ο Περιφερειάρχης, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά το φλέγον θέμα των δασικών χαρτών, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την ΠΕΔ για τις αποφάσεις που έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή της η Ένωση Περιφερειών, επισημαίνοντας ότι είναι κάθετα αντίθετη με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και πως αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών, όπως ζητούν οι Περιφερειάρχες, τότε οι επιπτώσεις στα νησιά θα είναι τεράστιες και μη αναστρέψιμες.

Ως

χαρακτηριστική περίπτωση ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε την Πάτμο, η οποία σύμφωνα με τους χάρτες που αναρτήθηκαν είναι κατά 80% δασική και ζητείται από τους κατοίκους της να πληρώσουν παράβολα για να προσφύγουν.

Συζήτηση έγινε επίσης και για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει προαναχωρησιακό κέντρο μεταναστών στην Κω.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη καταγγελία όλων των Δήμων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το σοβαρότατο αυτό θέμα, καθώς για μια ακόμη φορά δεν λαμβάνονται υπόψιν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα δύο τελευταία χρόνια στα νησιά που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Σημείωσε μάλιστα το οξύμωρο, από την μια πλευρά η κυβέρνηση να θέτει ως ζητούμενο την αποσυμφόρηση των νησιών και την ίδια ώρα να σχεδιάζει την δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων σε αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα