Γ. Μπαλαούρας: «Υπάρχουν συντηρητικές αντιπαλότητες με κάθε τι προοδευτικό» (audio)

13:56 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο Ιερώνυμος, ένας σημαντικός ιεράρχης, ανοιχτών οριζόντων και δημοκρατικός άνθρωπος, βρίσκεται σε ένα ναρκοπέδιο συντηρητικών κύκλων», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας.

«Τα θρησκευτικά είναι ένα από τα μαθήματα που εξετάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας του», πρόσθεσε, «ωστόσο υπάρχουν συντηρητικές αντιπαλότητες με κάθε τι προοδευτικό και

δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι θρησκευτικοί ηγέτες σήκωσαν το λάβαρο με αναθέματα του Μεσαίωνα».

Ο κ. Μπαλαούρας ανέφερε ότι το θέμα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας θα τεθεί στην Επιτροπή Διαλόγου για το Σύνταγμα, όμως η κυβέρνηση πρέπει να εκτιμήσει συλλογικά εάν πρέπει να ανοίξει ή όχι και αυτό το μέτωπο. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί και στο τέλος της σχολικής περιόδου θα δούμε ξανά το ζήτημα με τα νέα βιβλία και πώς θα γίνεται το μάθημα, συμπλήρωσε.

Για το θέμα που προέκυψε στο ΣτΕ με τις παραιτήσεις δύο μελών από το συνδικαλιστικό τους όργανο, ο κ. Μπαλαούρας δήλωσε ότι παίζονται χονδρά πολιτικά παιχνίδια. Η κυβέρνηση θέλει ανεξάρτητη την Δικαιοσύνη, όμως φαίνεται ότι αυτό δεν συμβαίνει στο σύνολό της, τόνισε, καθώς υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία έντονα, που δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα, όπως η υπόθεση Ziemens.

Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου καλώς έλαβε υπόψη του το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε, και υπογράμμισε ότι δεν είδε τις ίδιες αντιδράσεις όταν προ ημερών η Ένωση Δικαστών του Αρείου Πάγου έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του Ντογιάκου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα