Φ.Βάκη: «Πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ως τις 20 Μαρτίου» (audio)

16:20 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κέρκυρας, Φωτεινή Βάκη, μιλώντας την Τετάρτη (1/3/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Επανέλαβε ότι φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι «τα όποια υφεσιακά μέτρα να συμπληρώνονται από αναπτυξιακά και από το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να μην αδικηθούν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα».

Για

την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, που η αντιπολίτευση τη χρεώνει στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «δεν οφείλεται στην ελληνική πλευρά». «Όταν το ΔΝΤ απαιτεί παράλογα πράγματα δε μπορείς να υπογράψεις λευκή επιταγή, αλλά η αντιπολίτευση ουδέποτε επέρριψε ευθύνες στην άλλη πλευρά» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν η κυβερνητική συνοχή, κατά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, θεωρείται δεδομένη απάντησε ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα είναι συμπαγής».

Για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων στο ιδεολογικό κομμάτι, αλλά αυτά τα δύο πολύ δύσκολα χρόνια υπήρξε μια έντιμη συνεργασία και συμπόρευση» την οποία χαρακτήρισε «δίκαιη και στέρεη».

Στην ερώτηση αν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει σε μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχε και η ΝΔ απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι δεν έχει προκύψει τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο, αναφερόμενη στις πολιτικές συνεργασίες εμφανίστηκε θετική στο να μπουν τα θεμέλια για την καλλιέργεια συμμαχιών εκφράζοντας, όμως, επιφυλάξεις για τη βάση των προτάσεων πάνω στις οποίες θα κινηθούν.

Τέλος, για τη δήλωση του βουλευτή Νίκου Μανιού ότι το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών –Λαμίας εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «σε τέτοιες τραγωδίες καλύτερα να μένουμε βουβοί» υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «ο θάνατος δεν κάνει κοινωνικές διακρίσεις, απέναντί του είμαστε όλοι ίσοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα