Φράγματα κατέρρευσαν στο Μίσιγκαν-Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

08:30 20/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο φράγματα κατέρρευσαν στο Μίντλαντ στη βορειοανατολική Πολιτεία Μίσιγκαν λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή. Οι αρχές της κομητείας Μίντλαντ προέτρεψαν τους κατοίκους γύρω από αυτά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αμέσως.

Michigan Gov. Gretchen Whitmer declared a state of emergency for one county after two dams failed in the area — following heavy rains and flash

floods across the state

CNN (@CNN) May 20, 2020

«Το φράγμα Ίντενβιλ και το φράγμα Σάνφορντ κατέρρευσαν. Οι κάτοικοι της Ίντενβιλ και της Σάνφορντ πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως» από τις εστίες τους, αναφέρει ανακοίνωση των αρχών της κομητείας.

Στην πολιτεία Μίσιγκαν σημειώνονταν τις τελευταίες ημέρες σφοδρές βροχοπτώσεις, γεγονός που ήγειρε φόβους πως φράγματα θα κατέρρεαν, ενώ πυροδότησε πολλές προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την πολιτεία.

Michigan dams collapse, residents told to evacuate pic.twitter.com/mFRcoDugsC

Reuters (@Reuters) May 20, 2020

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με όσο μεγαλύτερο υψόμετρο είναι δυνατόν κι όσο πιο μακριά γίνεται από τον ποταμό Τιταμπαουάσι.

Σύμφωνα με την αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (National Weather Service, NWS), οι ποταμοί Τιταμπαουάσι, στην κομητεία Μίντλαντ, και Ράιφλ, κοντά στο Στέρλινγκ, όδευαν να προκαλέσουν εκτεταμένες πλημμύρες. Η NWS εξέδωσε επίσης έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πλημμυρών στις περιοχές όπου προβλέπεται να καταλήξουν νερά από τα φράγματα που κατέρρευσαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, CNN

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα