Φ.Παπαδόπουλος: Όλες οι κατηγορίες εναντίον μου είναι ψέματα

13:03 4/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση από την ανάληψη της προεδρίας στον Συνεταιρισμό λαρισαίων Αγροτών ο Φώτης Παπαδόπουλος μίλησε, στην ΕΡΤ Λάρισας, για όλα όσα του έχει προσάψει ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Σιδερόπουλος.

«Τόσο καιρό δεν είπα τίποτα. Ο κ.Σιδερόπουλος με κατηγόρησε οτι πραξικοπηματικά ανέλαβα την προεδρία του συνεταιρισμού, με κατηγόρησε για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ και τον τρόπο που έγιναν, με κατηγόρησε οτι δεν κατατέθηκε ο ισολογισμός του 2016 και για πολλά

ακόμη. Απαντώ σήμερα, χρησιμοποιώντας μόλις ένα 10% όσων βρήκα μόλις ανέλαβα.
Πρώτον, ανέλαβα την προεδρία του συνεταιρισμού νόμιμα και καθαρά, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται, μετά από πρόταση μομφής μέλους του Δ.Σ εναντίον του Χρ.Σιδερόπουλου που τότε ήταν πρόεδρος. Η πρότασης μομφής έγινε μετά από ειδοποιήσεις που λάβαμε στον συνεταιρισμό ότι χρωστάμε, ως συν/μος, στο ΙΚΑ και την Εφορία. Δεν το γνωρίζαμε οτι υπήρχαν χρέη. Δημιούργησε το ζήτημα αυτό αναστάτωση στο Δ.Σ. Ανέλαβα στις 2 Ιουνίου του 2017 και θέλοντας να γνωρίζω ακριβώς τί παραλαμβάνω έβαλα λογιστή να καταγράψει τα πάντα. Βρήκε πολλά σημεία κακοδιαχείρισης και επιφυλάσσομαι ως πρόεδρος να κινηθώ νομικά όπως προβλέπεται.
Δεύτερον. Στις κατηγορίες που αφορούν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ απαντώ ότι ήδη είχαν υποβληθεί στην συντριπτική τους πλειονότητα οι δηλώσεις. Τί παιχνίδι να κάνω; Η προθεσμία υποβολής είχε λήξει στις 15 Μαϊού. Δόθηκε μια παράταση μέχρι 15 Ιουνίου. Εγώ ανέλαβα στις 2 Ιουνίου, όταν πια ελάχιστοι δεν είχαν κάνει δήλωση. Οι κατηγορίες είναι τραγικές και προκαλούν γέλια.
Τρίτον. Ο ισολογισμός του 2016 του συνεταιρισμού έχει κατατεθεί στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και όποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του υπουργείου εύκολα το διαπιστώνει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Όμως, είναι φοβερό να σε κατηγορεί γι αυτό ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για αυτό. Ο κ.Σιδερόπουλος ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει τον ισολογισμό του 2016, αυτός ήταν ο πρόεδρος τότε, όφειλε να τον είχε έτοιμο ο λογιστής του συν/μου που τυχαίνει(;) να είναι η σύζυγός του! Πού ακούστηκε! Λογιστής σε συν/σμο να είναι η σύζυγος του Προέδρου!»

Σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο ο νέος λογιστής που ανέλαβε καθήκοντα κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά και τη διαχείριση στον συνεταιρισμό λαρισαίων αγροτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα