ΦΠΑ και φορολόγηση στον τουρισμό θα επανεξετάσει η κυβέρνηση

11:54 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εάν υπάρξει δημοσιονομική ευελιξία, η κυβέρνηση θα εξετάσει κατά προτεραιότητα τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και τη φορολόγηση στον τουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου σε εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Ο υπουργός, στην ομιλία του, έκανε ένα μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου σημειώνοντας ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα.

«Μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης, πελατειακής λογικής, ανοχής στη διαφθορά και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, η νέα εποχή είναι εδώ» τόνισε, προσθέτοντας ότι το μέλλον αυτής της χώρας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και τη στήριξη της κοινωνίας.

«Μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση δεν αρκούν για να ορθοποδήσουμε» είπε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να ανακτηθεί συγχρόνως η χαμένη εμπιστοσύνη, που εκτός από την ολοκλήρωση αξιολόγησης του προγράμματος προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις στη βάση της υπευθυνότητας ενός εκάστου και της αναγνώρισης της προόδου που έχει συντελεστεί στην οικονομία.

Keywords