Φωτογραφικά ντοκουμέντα για την απόπειρα εισβολής στον περίβολο της Βουλής-Γεροβασίλη: Συντονισμένη βία (video)

22:24 22/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Aποκαλυπτικά στοιχεία για τα προχθεσινά άγρια επεισόδια στο συλλαλητήριο περιλαμβάνει η έκθεση του Φρούραρχου της Βουλής. Αναφέρει ότι οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων εκδηλώνονταν επί τρεις ώρες από διαφορετικά σημεία, με φονικά αντικείμενα, πέτρες, σίδερα, μάρμαρα, καδρόνια και άλλα και προσθέτει ότι από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», μίλησε για πρωτόγνωρη βία από την πλευρά των ακραίων στοιχείων που ήθελαν να μπουν στη Βουλή.

Απαντώντας

σε στελέχη της κυβέρνησης, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν. Δ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογράμμισε πως από καθαρή σύμπτωση δεν θρηνήσαμε θύματα, κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιθέσεων. Είπε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο στην έκθεση, καταγράφεται και η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού στο χώρο των επεισοδίων.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα