Συνάντηση Ν.Παππά με Κρέτσου και Γκάμπριελ για τα ψηφιακά έργα στην Ελλάδα

20:41 22/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πορεία των ψηφιακών έργων στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με τις επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου και Ψηφιακής Οικονομίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό στην «καρδιά» των συζητήσεων βρέθηκε το ultra fast broadband, «το μεγάλο

έργο σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το μεγαλύτερο έργο ευρυζωνικότητας σ΄όλη την Ευρώπη». Όπως υπενθύμισε ο ίδιος σε δήλωσή του προς τον Τύπο, η Ελλάδα έχει ήδη βραβευτεί πέρυσι για το έργο ευρυζωνικότητας στις αγροτικές περιοχές ενώ απέσπασε και τα θετικά σχόλια της Επιτροπής για το έργο super fast broadband, το έργο που αφορά τις συνδεσιμότητες υπερυψηλής ταχύτητας στις περιοχές που υπάρχει ήδη εμπορικό ενδιαφέρον από ιδιώτες παρόχους.

Επιπλέον, οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από το ζήτημα του «ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας«. Αφορά «οριζόντια μεγάλα έργα, τα οποία θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί το δημόσιο αλλά και ο ιδιωτικός τομέας και η πρωτογενής παραγωγή».

Στην Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, @CorinaCretuEU , παρουσιάσαμε μαζί με τον ΓΓΤΤ, @maglarasv , τις δράσεις μας για συνδεσιμότητες νέας γενιάς, δηλαδή συνδέσεις οπτικών ινών που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο σε υπερυψηλές ταχύτητες. pic.twitter.com/hAaLifgDr1

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) January 22, 2019

Σύμφωνα με τον υπουργό, τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για το «μεγάλο έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο δημόσιο«, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες επισκέφτηκε την Αθήνα ο επίτροπος αγροτικής πολιτικής Φιλ Χόγκαν, ο οποίος ενημερώθηκε για «την πολύ θετική συμβολή του μεγάλου έργου του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροτικής οικονομίας».

Ήδη λάβαμε το πράσινο φως για το Super Fast Broadband, που επιδοτεί την απόκτηση γραμμών υπερυψηλών ταχυτήτων ίντερνετ, ενώ προχωρούμε την υλοποίηση του έργου Ultra Fast Broadband,του μεγαλύτερου έργου ΣΔΙΤ που έχει εγκριθεί στη χώρα με προϋπολογισμό 700 εκ. ευρώ. pic.twitter.com/lBgSVrJ4La

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) January 22, 2019

«Η Ελλάδα έχει στην καρδιά της νέας ανάπτυξης τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και αναπτύσσει τις νέες τεχνολογίες με τρόπο τέτοιο ούτως ώστε όλοι οι πολίτες, όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, να μπορούν να γευτούν τους καρπούς της νέας ανάπτυξης, να μπορούν να αξιοποίησουν τα καλά που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες, να μπορούν να κάνουν όλοι τη ζωή τους ευκολότερη», δήλωσε ο Ν. Παππάς μετά το πέρας των συναντήσεων.

Με την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, @GabrielMariya , συζητήσαμε για την πορεία των έργων του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, για τα οποία έχουμε επιταχύνει ως Πολιτεία. pic.twitter.com/hf00mJRGkY

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) January 22, 2019

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αυτών, είπε πως έχει ήδη ξεκινήσει και υλοποείται «και αυτές τις μέρες, αυτές τις εβδομάδες, αυτούς τους μήνες είναι που επιταχύνεται απολύτως».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το ελληνικό δημόσιο θα περάσει μια διαδικασία μεγάλου μετασχηματισμού με την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και θα καθιερωθεί μια υπηρεσία που θα διευκολύνει τις συνναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων με το δημόσιο.

«Ο αγροτικός τομέας μας, πάρα πολύ σύντομα θα έχει μια τεράστια δημόσια υποδομή η οποία θα διασφαλίζει ότι ο Έλληνας αγρότης θα μπορεί να πάρει εξειδικευμένη συμβουλή», επισήμανε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας πως θα επωφεληθεί και ο κλάδος της επιχειρηματικότητας, καθώς θα μπορούν οι επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με ηλεκτρονικό τρόπο με το δημόσιο.

«‘Αρα λοιπόν μιλάμε γιια ένα πλέγμα δράσεων το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πάρα πολύ σύντομα θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε πολλά αγαθά, την ψυχαγωγία μας, τις υπηρεσίες από το δημόσιο αλλά και τον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας» κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα