Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Προσπάθειες κατάσβεσης για δεύτερη νύχτα (video)

22:05 29/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να πλησιάσουν την εστία της φωτιάς στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος». Δεν ανησυχεί η κλίση που έχει πάρει το πλοίο. Σώοι και αβλαβείς οι επιβάτες μετά το ολονύκτιο θρίλερ της Τετάρτης.

Οι προσπάθειες -ακόμη και μετά από τόσες ώρες- επικεντρώνονται στην αποφυγή επέκτασης της φωτιάς.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» (video)

Όπως εξηγούν πυροσβέστες και ειδικοί της ναυτοσύνης, η πυρκαγιά σε πλοίο είναι ένα πολύ δύσκολο συμβάν, καθώς η στενότητα των χώρων αλλά και οι λαμαρίνες

που απορροφούν τη θερμότητα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού, πυροσβεστικά πλοιάρια και παραπλέοντα πλοία. Το πλήρωμα ήταν σε ετοιμότητα να κατεβάσει σωστικές λέμβους στη θάλασσα και είχαν μοιραστεί σωσίβια σε όλους. Όλοι ετοιμάζονταν για εκκένωση εν πλω κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει.

Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την συνοδεία και φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά όπου περίμεναν οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ειδική σκάλα από πόρτα στο πλαινό τμήμα του πλοίου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν από θαλάσσης πυροσβεστικά πλοιάρια ενώ και πυροσβέστες μπήκαν στο πλοίο το οποίο πήρε κλίση.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία προώθησε κάποιους επιβάτες με άλλο πλοίο στον προορισμό τους ενώ άλλοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία. Με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τους επιβάτες για τη συνεργασία, την ψυχραιμία και την κατανόηση που έδειξαν καθώς επίσης και όλους όσοι κινητοποιήθηκαν και συνέβαλαν στον αποτελεσματικό συντονισμό της επιχείρησης.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου, Νίκος Καπόγλης, Γιώργος Καρυωτάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα