Φωτιά σε Κρυονέρι και Κορώνη

15:47 30/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική σε Κρυονέρι και Κορώνη με σοβαρότερη εκείνη της Κορώνης καθώς οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τρεις διαφορετικές εστίες.

Η φωτιά στην Κορώνη καίει αγροτοδασική έκταση και στα σημεία επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Επί τόπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατηθεί το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί

άνεμοι δυσκολεύοντας σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία», ενώ πρόσθεσε ότι «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική».

Ακόμη, ο Δημήτρης Καφαντάρης σημειώνει ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και όπως προσθέτει, «πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής στην περιοχή Δροσοπηγή, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων και 4 ελικόπτερα.

Πηγή:ΕΡΤ/Γιώργος Γεραφέντης

Keywords
Τυχαία Θέματα