«Φωτιά και οργή» Τραμπ κατά της Βόρειας Κορέας

23:26 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» εάν απειλήσει ποτέ ξανά τις ΗΠΑ διεμήνυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Πιονγκγιάνγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ», σε αυτή την περίπτωση, απείλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσι.

President Trump: If North Korea makes any more threats to the U.S., "they will be met with fire and fury like the world has never seen" pic.twitter.com/8dQed79L1W

NBC News (@NBCNews) August 8, 2017

Β. Κορέα: Στο πεδίο βολής μας οι ΗΠΑ – «Κατασκευασμένες» οι νέες κυρώσεις

Οι απειλές Τραμπ έρχονται ως απάντηση σε χθεσινές ανακοινώσεις της Βόρειας Κορέας ότι είναι έτοιμη να δώσει στην Ουάσιγκτον ένα «σκληρό μάθημα» στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της, και ότι δεν πρόκειται να θέσει το πυρηνικό πρόγραμμα ή τους πυραύλους της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στην ίδια ανακοίνωση η Πιονγκγιάνγκ αναφέρει πως οι δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων τον Ιούλιο απέδειξαν πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πεδίο βολής της και πως οι πύραυλοι αυτοί είναι ένα νόμιμο μέσο άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε νέες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ για τις δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο.

W.P.: Η Βόρεια Κορέα κατάφερε να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της

Σήμερα η Washington Post δημοσιεύει τα συμπεράσματα απόρρητης έκθεσης που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ που αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της.

Έως σήμερα, η ικανότητά της να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε γενικές γραμμές πεπεισμένες ότι αν και πέρασαν 10 χρόνια από την πρώτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, τον Οκτώβριο του 2006, η Βόρεια Κορέα χρειαζόταν ακόμη κάποια χρόνια για να πετύχει την σμίκρυνση μιας ατομικής βόμβας, κάτι που αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα παρήγαγε πυρηνικά όπλα που μπορούν να εφαρμοστούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης.

Σύμφωνα με την Washington Post, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.

Αμερικανο-ιαπωνική διάσκεψη – Η Β. Κορέα στο επίκεντρο

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε μια άλλη επίσημη έκθεση των ΗΠΑ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει περίπου 60 ατομικές βόμβες, σημειώνει η Post, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι εντούτοις πολλοί ειδικοί κρίνουν ότι αυτός ο αριθμός είναι υπερβολικός.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Τραμπ, Βόρειας Κορέας,fotia, trab, voreias koreas