Βέλγιο: Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο ΙΧ – «Ψυχικά ασταθής» ο ύποπτος

22:33 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ψευδείς αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί ενός άνδρα ο οποίος κινητοποίησε τις βελγικές αρχές λέγοντας ότι μετέφερε εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του, στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών. Οι πυροτεχνουργοί του στρατού που κλήθηκαν επιτόπου προχώρησαν σε ελεγχόμενες εκρήξεις ωστόσο δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικής ύλης. Κατά εισαγγελικές πηγές στις Βρυξέλλες, οδηγός του οχήματος είναι «ψυχικά ασταθής» και ήταν άοπλος.

Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καταδιώχθηκε από αστυνομικούς αφού πέρασε

με κόκκινο έναν σηματοδότη κινούμενος με ταχύτητα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της βελγικής αστυνομίας.

Τέθηκε υπό κράτηση αφού οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου για να τον αναγκάσουν να επιβραδύνει.

«Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, υποστήριξε ότι μετέφερε εκρηκτικά και έτσι, προληπτικά, κλήθηκε ο στρατός να ελέγξει αν ο ισχυρισμός του αλήθευε», δήλωσε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους της συνοικίας να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο οι στρατιωτικοί έκαναν τον έλεγχο, ανέφερε η ίδια.

Κατά πληροφορίες, στην περιοχή ακούστηκαν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις.

Η Μολενμπέκ, είναι μια φτωχή συνοικία με μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων, η οποία χρησίμευσε ως έδρα για τον πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που εξαπέλυσε τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και στις ίδιες τις Βρυξέλλες τέσσερις μήνες αργότερα.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα