Φόρο τιμής στα θύματα του μακελειού στη Νίκαια-Ενός λεπτού σιγή το μεσημέρι στη Γαλλία

09:04 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Φόρο τιμής απέτισαν την Κυριακή εκατοντάδες άνθρωποι στα θύματα του μακελειού στη Νίκαια τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών.

«Θα σκέφτομαι εσάς το υπόλοιπο της ζωής μου», «γιατί εμάς;», «δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ»: αυτά είναι μερικά από τα σημειώματα που άφησε ο κόσμος στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια, σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο που έχει στηθεί εκεί όπου ο 31χρονος

Μοχάμεντ Μπουχλέλ έσπειρε τον θάνατο με το φορτηγό του.

«Επιδεικνύουμε με αυτόν τον τρόπο την ελάχιστη ενότητα που θα μπορούσαμε να επιδείξουμε, παρά αυτό το μακελειό» είπε ο 49χρονος Ερίκ Λεμέτρ.

Μια μικρή ομάδα στελεχών μιας μουσουλμανικής οργάνωσης πήγε επίσης για να αφήσει ένα μεγάλο πανό: «αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν» αναγράφεται στα γαλλικά και τα αραβικά.

Και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, πολλές ήταν οι εκδηλώσεις μνήμης που οργανώθηκαν.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Καμπρέ, περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής ενώ στο Ρονκ, κάτοικοι ανέβασαν μια αφίσα «προσευχηθείτε για τη Νίκαια».

Στη νοτιοδυτική Γαλλία, στο Περιγκέ, 84 κεράκια άναψαν, ένα για κάθε θύμα του μακελάρη, στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Νοτιότερα, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σε μια εκδήλωση των θυμάτων ρατσιστικών και αντισημιτικών εγκλημάτων, στο Καμπ ντε Μιλ, κοντά στο Εξ αν Προβάνς.

Keywords
Τυχαία Θέματα