Φωνή διαμαρτυρίας των πυροσβεστών

09:50 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Φωνή διαμαρτυρίας υψώνει για μια ακόμη φορά η Ενωση Πυροσβεστών Θεσσαλίας με αφορμή τις ελλείψεις σε προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας. Το υπάρχον πρόβλημα έρχεται να επιτείνει η δρομολογούμενη έναρξη λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Πυργετό, το οποίο θα είναι υπεύθυνο αποκλειστικά για την ασφάλεια στις σήραγγες των Τεμπών και σε τμήμα της εθνικής οδού. Η ένσταση των πυροσβεστών δε αφορά την λειτουργία του Κλιμακίου την οποία μάλιστα και επιδιώκει, αλλά τον τρόπο στελέχωσης του.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν

σε ανακοίνωση τους «…το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο πιθανότατα θα στελεχωθεί από το υπάρχoν προσωπικό που υπηρετεί στο νομό Λάρισας με αποτέλεσμα την περεταίρω αποδυνάμωση των σταθμών και κλιμακίων του νομού, με ότι συνεπάγεται αυτό για το βαθμό της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας καθώς επίσης και για τις συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών οι οποίοι θα κληθούν με λιγότερο προσωπικό και πιθανότατα με συνεχόμενες επιφυλακές να διαχειριστούν τα συμβάντα.ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΡΕΑΣ

Ως Ε.Υ.Π.Σ.Π.Θεσσαλίας ζητάμε το αυτονόητο, να επανδρωθεί δηλαδή το νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο ως νεοϊδρυθείσα υπηρεσία με εκδήλωση ενδιαφέροντος μετάθεσης πυροσβεστών που υπηρετούν εκτός του νομού Λάρισας και επιθυμούν να μετατεθούν στον τόπο καταγωγής τους με ταυτόχρονη δημιουργία οργανικών θέσεων στο νομό Λάρισας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα αποδυναμωθούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες και ο βαθμός ασφάλειας των πολιτών.

Το αίτημα έχει διαβιβαστεί στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και είναι θέμα ίσως και ημερών να παρθεί η τελική απόφαση για τον τρόπο στελέχωσης του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Με το δελτίο τύπου γνωστοποιούμε τον κίνδυνο αποδυνάμωσης του πυροσβεστικού προσωπικού που προστατεύει τους συμπολίτες μας, αναμένοντας πρωτοβουλίες και από φορείς του νομού Λάρισας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα