Φ. Γεννηματά: Στήριξη σε πρωτογενή τομέα, πολιτισμό, τουρισμό

17:37 1/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Aπό το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το αρχαίο θέατρο ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη επίσκεψη της στη Λάρισα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά προκειμένου να καταδείξει πως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα,της μεταποίησης

και η ανάδειξη τους μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη για φυγή προς τα μπρος, προκειμένου να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και το αδιέξοδο.

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ και ξεναγήθηκε απο τον πρόεδρο το Ιδρύματος Παν. Γούλα και καθηγητές της Σχολής στα εργαστήρια ζωικής παραγωγής, δεντροκηπευτικής και γεωργικών ελκυστήρων. Δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένη από τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούνται και επεσήμανε την ανάγκη σύνδεσης εκπαίδευσης και παραγωγής.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Γ. Ζαούτσος συνόδευσαν την κα Γεννηματά στο αρχαίο θέατρο όπου αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον Αθ. Τζαφάλια την ενημέρωσαν για την ανάδειξη του μνημείου.

Η ίδια αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του αρχαίου μνημείου το οποίο έχει αλλάξει την εικόνα της πόλης και σημείωσε με έμφαση πως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτές που διέθεσαν τα περισσότερα κονδύλια για τον πολιτισμό και πως την αρχή έκανε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.
Τη στήριξη της παράταξης της στον αγροτικό κόσμο εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε αργότερα με εκπροσώπους αγροτικών φορέων και μεταποιητικών επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα.

Στις 7.30 το απόγευμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ν.Ε του κόμματος στο ξενοδοχείο Διβάνη ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα