Φιλικά Τρίπολης: πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας Γιώργος Καραγιάννης

22:27 15/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε «πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας, Γιώργος Καραγιάννης», μετονομάστηκε η γνωστή πλατεία των Φιλικών Τρίπολης, σε ειδική λαμπρή τελετή, που παρευρέθηκε και ο τιμώμενος-προσκεκλημένος Μικρασιάτης επιχειρηματίας των θεαμάτων, Γιώργος Καραγιάννης.

Ο τελευταίος, ζώντας τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή, πρόσφυγας γαρ, χρηματοδότησε την κατασκευή πέτρινου μνημείου τιμής και αναγνώρισης για τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, στην συγκεκριμένη πλατεία, πιστοποιώντας, τα βαθιά αισθήματά του, για την πόλη, για την περιοχή των Φιλικών και για τους κατοίκους αυτής.

Μία περιοχή, που φιλοξένησε τους μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι, με το πέρασμα των χρόνων, άφησαν με την δράση τους, ισχυρό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, πνευματικό και πολιτιστικό αποτύπωμα σ’ όλη την Τρίπολη.

Είχε προηγηθεί εισήγηση/πρόταση της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίπολης, σύμφωνα με την οποία, το κορυφαίο πρωτοβάθμιο αυτοδιοικητικό όργανο, ανακήρυξε επίτιμο δημότη της πόλης τον Γιώργο Καραγιάννη και δεύτερη, πρόσφατη, ομόφωνη απόφαση, σύμφωνα με την οποία, η Πλατεία Φιλικών, μετονομάζεται σε «πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας, Γιώργος Καραγιάννης».

Στην τελετή, παρευρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια του Γιώργου Καραγιάννη, η οποία και τίμησε με την σειρά της, με αναμνηστικά δώρα, τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας.

Εκτός του τιμώμενου προσώπου, χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, ο γνωστός σκηνοθέτης, Τάκης Βουγιουκλάκης, ο εκπρόσωπος των σκηνοθετών και των σεναριογράφων, κ. Μυλωνάς και ο δημοσιογράφος, οδοντίατρος, σκηνοθέτης και στιχουργός, κ. Πάνος Καλουδάς.

Τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, διάβασε ο πρόεδρός του, κ. Αναστάσιος Κακλαμάνος.

Στην συγκινητική, σαββατιάτικη βραδιά της ιστορικής μνήμης, συμμετείχαν εκπρόσωποι του κοινοβουλίου (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος), της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, των τοπικών συλλόγων, της παν-προσφυγικής ένωσης Αρκαδίας και φυσικά, κάτοικοι της συγκεκριμένης συνοικίας.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με ήχους απ’ την δημοτική φιλαρμονική, κατά την αποκάλυψη του φωτισμένου λογότυπου της πλατείας και με την εντυπωσιακή καύση πυροτεχνημάτων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μπουφέ για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η ΕΡΤ Τρίπολης δεν μπορούσε να απουσιάσει απ’ το σημαντικό αυτό γεγονός.

Ήταν εκεί και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιλικά Τρίπολης, Μικράς Ασίας Γιώργος Καραγιάννης,filika tripolis, mikras asias giorgos karagiannis