«Φαρενάιτ 451» στην Πειραιώς 260

10:10 7/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παράσταση «Φαρενάιτ 451» του Θωμά Μοσχόπουλου, βασισμένη στο έργο του Ρέι Μπράντμπερι, παρουσιάζεται από 8 έως 10 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260.

«…έχετε μπροστά σας έναν δειλό. Το έβλεπα πού πήγαινε το πράγμα… επί χρόνια. Το έβλεπα και δεν έλεγα τίποτε. Όταν τελικά έστησαν τις πυρές για να κάψουν τα βιβλία, κραύγασα σιγανά, μούγκρισα κανά δυο τρεις φορές αλλά ήταν πλέον αργά. Δεν είχε μείνει κανένας να μουγκρίσει και να κραυγάσει μαζί μου.»

Από τους σημαντικότερους και πιο

δραστήριους σκηνοθέτες της γενιάς του, ο Θωμάς Μοσχόπουλος διακρίνεται για τις παραστάσεις του ήδη από την εποχή του Θεάτρου Αμόρε, του οποίου είχε την καλλιτεχνική συν-διεύθυνση, έως και σήμερα που διευθύνει το Θέατρο Πόρτα. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών, ενώ έχει σκηνοθετήσει, εκτός από θέατρο, όπερα και παιδικές παραστάσεις. Μετά την εξαιρετική μεταφορά της Δίκης του Κάφκα πέρυσι, φέτος ανεβάζει στο Φεστιβάλ το Φαρενάιτ 451 του Ρέι Μπράντμπερι, ο οποίος διασκεύασε το βιβλίο του και για το θέατρο.

Σ’ ένα μελλοντικό, ολοκληρωτικό καθεστώς όπου τα βιβλία καταστρέφονται, ο πρωταγωνιστής του έργου, διώκτης αρχικά των αντιφρονούντων, μεταστρέφεται όταν έρχεται σε επαφή με τον μυστικό κόσμο των βιβλίων. Πώς μπορεί να σπάσει το εφιαλτικό πρόσωπο του ολοκληρωτισμού; Μπορεί η διεκδίκηση της «προσωπικής ανάγνωσης» να προκαλέσει στο σύστημα ρήγματα ελευθερίας;

Μετάφραση, σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης
Βοηθός φωτιστή: Tracey Gibbs
Βοηθός σκηνογράφου: Γεωργία Τσίπουρα

Παίζουν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Άννα Μάσχα, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Χάρης Τσιτσάκης, Μάνος Γαλανής, Θάνος Λέκκας, Ξένια Καλογεροπούλου

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Εισιτήρια: από 10 ευρώ

Πειραιώς 260
Τηλ. 210 9282900

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα