Φ. Κουβέλης: «Αντικειμενική και αξιοκρατική η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών» (audio)

17:24 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι διαδικασίες που έχουν επιλεγεί και ο τρόπος που έχει δομηθεί και αποφασιστεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν αντικειμενικά κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις και προωθούν την απόλυτη αντικειμενικότητα και αξιοκρατία στην τελική κρίση», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο πρόεδρος της Eνωτικής Kίνησης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς,Φώτης Κουβέλης.

«Δεν μπορώ να προβλέψω εάν υπάρξουν άλλης τάξεως ζητήματα και δεν είναι δυνατόν να τα προεκτιμήσω», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, και επισήμανε ότι η άποψη που

διατυπώνεται, ότι ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δεν ευσταθεί γιατί το κράτος δεν έχει εκχωρήσει την αρμοδιότητα έκδοσης τηλεοπτικών αδειών στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, πολύ περισσότερο τώρα που δεν είναι συγκροτημένο.

Αναφερόμενος στο αίτημα να αναβληθεί ο διαγωνισμός γιατί εκκρεμεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι το Τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου έχει ήδη εκδώσει περισσότερες από 4-5 αποφάσεις που λένε ότι ο διαγωνισμός για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να προχωρήσει και να τελειώσει.

Επίσης, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στον αριθμό των τεσσάρων αδειών και στο ερώτημα εάν υπηρετεί την πολυφωνία, λέγοντας ότι «οι ενδιαφερόμενοι διατηρούν το δικαίωμα να προωθήσουν στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αιτήματά τους και ενδεχομένως να αναζητήσουν εκείνο, που κατά το νόμο πιστεύουν ότι μπορεί να δικαιώσει την άποψή τους».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα