Φ. Κωνσταντινίδης – ΑΔΕΔΥ: Προβληματισμός και ανησυχία για την επαναλειτουργία των σχολείων

15:08 18/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την  έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, μια ανακοίνωση που προξένησε απορία αφού τις τελευταίες ημέρες έχει “χτυπήσει κόκκινο” η γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, ζητήσαμε την γνώμη του εκπαιδευτικού, προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Φίλιππου Κωνσταντινίδη, ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς του και την ανησυχία του, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι πολύ δύσκολο

να υπάρχει η απαραίτητη ετοιμότητα στα σχολεία και, κυρίως, φαίνεται ακατόρθωτο να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσλήψεις καθαριστριών και να έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί τα σχολεία μέχρι τέλος του μήνα.

Στην ουσία, είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, “έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε  τις ίδιες βασικές προκλήσεις, αλλά σίγουρα θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορονοϊός στη χώρα μας, αλλά με συγκεκριμένο πλαίσιο και μέτρα. Προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει η υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών και η ισότιμη συμμετοχή όλων στην εκπαίδευση, ενώ για τις αυξημένες ανάγκες απαιτούνται ενισχυμένα κονδύλια για την Παιδεία.

Αυτή την ώρα οι σχολικές μονάδες έχουν αυξημένες ανάγκες σε υλικοτεχνικές υποδομές, υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά κ.α), σε βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες), σε εκπαιδευτικό προσωπικό και κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, ενώ απολύτως απαραίτητη είναι η συγκρότηση μικρότερων τμημάτων για την αποφυγή συγχρωτισμού στις σχολικές αίθουσες.”

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα