Εξάρθρωση οργανώσεων από αστυνομικούς της Πάτρας στην Αθήνα

14:26 1/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυο πολύ σημαντικές υποθέσεις, τις οποίες χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και αφορούν στην εξάρθρωση πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται στη διάπραξη ιδιαίτερα σοβαρών αδικημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, σε περιοχές της Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας.

Για την

υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο 32χρονος αλλοδαπός, αρχηγός της, ενώ διακριβώθηκε ότι διακινήθηκαν συνολικά 3,5 κιλά κοκαΐνης το τελευταίο έτος.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται συστηματικά στη σωματεμπορία και τη γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών.

Συνελήφθησαν συνολικά δέκα δράστες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται επίσης και ο 37χρονος αλλοδαπός αρχηγός της, ενώ εμπλέκονται και δέκα επιχειρήσεις με έδρα την Αττική, οι οποίες λειτουργούσαν είτε ως γραφεία ραντεβού, είτε ως κέντρα παροχής υπηρεσιών μασάζ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκμεταλλεύονταν τουλάχιστον (37) γυναίκες, τις οποίες εξέδιδαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ εξακριβώθηκαν (185) περιπτώσεις μεταφοράς των εκδιδόμενων γυναικών στους υποψήφιους πελάτες.

Για την εξιχνίαση των υποθέσεων οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών εργάστηκαν επίμονα και μεθοδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Βασίλειος Τσούρας τόνισε μεταξύ άλλων: « …στόχος πάντα της Αστυνομίας είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Για ακόμα μία φορά φαίνεται πως τα καταφέραμε..»
Για την επιτυχία αυτή της αστυνομίας έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς και ο Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου.

Αθανασία Σταμοπούλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξάρθρωση, Πάτρας, Αθήνα,exarthrosi, patras, athina