Ε. Λαφτσή: «Να φέρει η Άνοιξη την αλλαγή που επιζητά η πόλη»

13:08 1/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Να φέρει η Άνοιξη μια αλλαγή, την αλλαγή που επιζητά όχι ο δήμος, ως Δημοτικό Συμβούλιο , αλλά η πόλη και οι οικισμοί της.» εύχεται η κα Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή», υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, έχοντας παρουσία σε όλα τα δημοτικά συμβούλια με την θητεία που λήγει και την καλή γνώση εκ των έσω πια του τρόπου που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως λέει.

« Είναι κοινή διαπίστωση των περισσότερων κατοίκων της πόλης και των οικισμών μας ότι έχουμε πέσει σε ένα τέλμα, σε μια ακινησία. Ο δήμος ζει μια καθημερινότητα η οποία δεν

του αξίζει. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με την παράταξη μας.» δήλωσε η κα Λαφτσή μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και έσπευσε να σημειώσει «Δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια, ούτε έχουμε το μαγικό ραβδάκι για να τα αλλάξουμε όλα. Απλά είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, μια ομάδα από την καρδιά αυτής της πόλης και των οικισμών, προερχόμαστε από όλους τους χώρους, επαγγελματικούς- κοινωνικούς και θέλουμε να μεταφέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις τους με τη φρέσκια ματιά που διαθέτουμε. Δεν έχουμε ασκήσει μέχρι τώρα διοίκηση, δεν έχουμε ένα παρελθόν, δεν είμαστε μέρος αυτού του προβλήματος, όπως έχει δημιουργηθεί μέσα σ’ αυτή την πόλη. Αλλά, επιζητούμε ένα άλλο αύριο για μας και για τα παιδιά μας, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. »

« Είναι κοινή διαπίστωση των περισσότερων κατοίκων της πόλης και των οικισμών μας ότι έχουμε πέσει σε ένα τέλμα, σε μια ακινησία. Ο δήμος ζει μια καθημερινότητα η οποία δεν του αξίζει. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με την παράταξη μας.» δήλωσε η κα Λαφτσή μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της θητείας της σημειώνει πως η «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» δεν είναι σημερινή παράταξη. Αντιθέτως, έχει μια σύντομη πορεία από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 μην σταματώντας την προσπάθεια. «Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να δώσουμε το στίγμα μας. Δεν καταφέραμε να μετακινήσουμε το κέντρο βάρος των πολιτικών στο επίκεντρο των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη.»

Μιλώντας για τους σημερινούς διεκδικητές της διοίκησης του Δήμου ανέφερε πως αυτοί που σήμερα διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου είναι: « «Μέσα αναπαλαίωσης των παλαιότερων υλικών» και οι δύο συμμετείχαν στη διοίκηση, άσκησαν διοίκηση. Το αν ο δήμος Κομοτηνής είναι στην κατάσταση που είναι σήμερα, την ευθύνη την έχουν κι αυτοί.»

Κοιτώντας την πόλη γύρω της και επισκεπτόμενη τους οικισμούς , όπως λέει, δεν υπάρχουν πολλά στην καθημερινότητα των συμπολιτών της που πραγματικά να τους κάνουν τη ζωή πιο ευχάριστη, πιο εύκολη, όπως οφείλει ο δήμος Κομοτηνής. «Το επίπεδο της Καθαριότητας στο δήμο Κομοτηνής για παράδειγμα δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι. Δεν μηδενίζω, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όπως η έλλειψη προσωπικού, αλλά όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Κι όταν διεκδικείς τη διοίκηση του δήμου, οφείλεις να λαμβάνεις υπ όψιν και τις δυσκολίες.»

Αυτό που σήμερα ζητά η κα Λαφτσή είναι να ξεκινήσει ένας ανοιχτός διάλογος με την κοινωνία. «Προσπαθήσαμε να είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία. Ζητάμε να μας δώσει μεγαλύτερη δύναμη, να μας αναθέσει τη διοίκηση του δήμου, να δώσουμε το στίγμα μας πραγματικά ένα διαφορετικό στίγμα» δηλώνει και σημειώνει «Διεκδικούμε τη διοίκηση του δήμου με πολύ αξιόλογους ανθρώπους έτοιμους για προσφορά. Πρέπει να τους δοθεί αυτή η ευκαιρία από τους συμπολίτες μας» δηλώνει και προσθέτει πως «Ένα τεράστιο κεφάλαιο της καθημερινότητας της ζωής περνά από τους δήμους. Έχει τεράστια σημασία ποια πρόσωπα θα ασκήσουν τη διοίκηση του δήμου. Αποκτήσαμε μια σοβαρή εμπειρία και πρέπει τώρα να την μετασχηματίσουμε σε πράξη. Αυτός είναι ο πλούτος μας κι αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.»

Με το βλέμμα στις νέες προοπτικές που ανοίγει ο «Κλεισθένης» για παράδειγμα την «επιβολή» συνεργασιών η κα Λαφτσή έσπευσε να υπενθυμίσει ότι έγινε ήδη μια προσπάθεια πραγματικά να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο, κοινό σχήμα που θα αναλάμβανε τη διοίκηση του δήμου Κομοτηνής με περισσότερες δυνάμεις και περισσότερο πλουραλισμό. «Να ενώσει αντί να χωρίσει» λέει χαρακτηριστικά και σημειώνει με προβληματισμό: «Αντί να οχυρώνεται κανείς πίσω από το πολιτικό του μετερίζι». Μιλώντας ειδικά γι αυτή την προσπάθεια παραδέχεται ότι δεν πέτυχε το στόχο της «Βρήκαμε τοίχο.» Όμως επανέρχεται επισημαίνοντας « Είμαστε ανοικτοί απέναντι σε όλους, λέμε αυτές είναι οι προτάσεις μας, ελάτε να τις εμπλουτίσουμε, ζητάμε από την κοινωνία να μπει μέσα σ’ αυτό το διάλογο. Ελάτε να πάμε μαζί να κάνουμε κάτι άλλο στο δήμο Κομοτηνής.»

Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία προσώπων

Μιλώντας για την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου σημειώνει ότι «Οι Εκλογές για την ΤΑ είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν θα πρέπει να το βλέπουμε σαν καλλιστεία προσώπων. Αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων, τη ζωή τους, τη δικιά τους ζωή, των παιδιών τους, το μέλλον και το αύριο της πόλης και των οικισμών . Δεν θα πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στις προτάσεις της κάθε παράταξης. Να κάνουν το βήμα και να ξεφύγουν από τις δύο « μεγάλες παρατάξεις» που διεκδικούν το δήμο Κομοτηνής και οι οποίες εναλλάσσονται στη διοίκηση του δήμου. Είναι μέρος του προβλήματος, ευθύνονται για την κατάσταση που είναι ο δήμος Κομοτηνής, δεν του αξίζει, του αξίζει ένα καλύτερο αύριο.» Μην παραλείποντας τέλος να απευθύνει το δικό της κάλεσμα: « Ας κάνουν λοιπόν το βήμα να μας εμπιστευτούν, να μας ενισχύσουν, να μας αναθέσουν την διοίκηση του δήμου κι εμείς υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους, στις γειτονιές, στις συνοικίες, θα συζητούμε για τα προβλήματα τους και θα προσπαθούμε να τα επιλύσουμε.»

Info:Η παρουσίαση διακήρυξης της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ από την επικεφαλής, την κα Ελένη Λαφτσή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ.

Φώτο: Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα