Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα στους αρχαιολογικούς χώρους συγκαλεί η Κονιόρδου

15:01 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευρεία σύσκεψη, με τους Εφόρους από όλη την Ελλάδα, συγκαλεί τις επόμενες ώρες το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι ελλείψεις του προσωπικού φύλακης Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων, που οδήγησαν τους αρχαιοφύλακες να προχωρήσουν σε τρίωρη κινητοποίηση.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ανέφερε ότι το υπουργείο προσπαθεί, με τα μέσα που διαθέτει, να κρατάει ανοικτούς

τους χώρους και πως τα προβλήματα λειτουργίας, αυτή τη στιγμή αφορούν χώρους οι οποίοι είτε βρίσκονται σε φάση επισκευής είτε σε φάση όπου γίνονται εργασίες, ή είναι χώροι με πολύ μικρή επισκεψιμότητα.

Επίσης ενημέρωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει άλλους 400 φύλακες για να προστεθούν στους 1.300. Επιπλέον, οι 200 μόνιμοι φύλακες που είχαν ζητηθεί, έχουν ήδη εγκριθεί και θα κατανεμηθούν στους χώρους.

Οι αρχαιοφύλακες προειδοποιούν πως, εάν δεν υπάρξει λύση στα ζητήματά τους, θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα