Απ. Βουλγαράκης: Συμμετοχή των παραγωγών στη δακοκτονία (audio)

15:01 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινάει από σήμερα ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός στην παραλιακή (πρώιμη) ζώνη της Περιφερειακής Ενότητας. Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματά τους και να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των ψεκασμών.

Πέρα από τις Τ.Κ. ή οικισμούς που έχουν εξαιρεθεί των ψεκασμών με αιτιολογημένες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα εργολάβος ψεκασμού για τις Δ.Κ. Χανίων και Σούδας και τις Τ.Κ. Τσικαλαριών και Απτέρων. Παρακαλούνται οι παραγωγοί των περιοχών αυτών να προχωρήσουν με ίδια μέσα στην αντιμετώπιση

του δάκου της ελιάς έως ότου βρεθεί εργολάβος ψεκασμού.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη κινητοποίησης των ίδιων των παραγωγών, προκειμένου να βρίσκονται στις περιουσίες τους τις ημέρες των ψεκασμών, ώστε να επιτυχνάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά τις τρεις κοινότητες του Δήμου Χανίων που δεν υπάρχει εργολάβος να εκτελέσει τη δακοκτονία, ο Αντιπεριφερειάρχης παρότρυνε του ελαιοκαλλιεργητές να προμηθευτούν τα κατάλληλα φάρμακα και να διενεργήσουν οι ίδιοι τους ψεκασμούς.

Φέτος, ειναι μια καλή χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης για να προσθέσει ότι είναι κρίμα να χαθεί η σοδειά από αμέλεια των ίδιων των παραγωγών.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα