Ευάλωτες σε επιθέσεις χάκερς, οι «έξυπνες» τηλεοράσεις

17:57 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε απομακρυσμένες επιθέσεις, μέσω χρήσης κακόβουλου λογισμικού, είναι ευάλωτο περίπου το 90% των «έξυπνων» τηλεοράσεων (smart TVs), όπως αναφέρει έκθεση που δημοσιοποίησε η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας OneConsult.

Μέσω τρωτών σημείων, που υπάρχουν στα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, τα οποία είναι εγκατεστημένα στις συσκευές των «έξυπνων» τηλεοράσεων, οι συσκευές αυτές μπορούν να παραβιαστούν, όπως αναφέρει η εταιρεία.

«Μόλις

ένας χάκερ πάρει τον έλεγχο της τηλεόρασης, μπορεί να βλάψει τον χρήστη με πολλαπλούς τρόπους», δήλωσε στην ιστοσελίδα The Inquirer ο Ραφαέλ Σκιλ της OneConsult.

«Μεταξύ άλλων, η τηλεόραση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις και σε άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο οικιακό δίκτυο, ή για να κατασκοπεύσει τον χρήστη μέσω της ενσωματωμένης κάμερας και του μικροφώνου της τηλεόρασης», πρόσθεσε.

Το μόνο που χρειάζεται για να παραβιαστεί μια «έξυπνη» τηλεόραση είναι να έχουν οι χάκερς διαθέσιμο ένα κακόβουλο λογισμικό, έναν πομπό και ένα «στόχο».

Εισάγοντας το κακόβουλο λογισμικό στο σύστημα της τηλεόρασης, οι χάκερς έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια να αναλάβουν τον έλεγχο της συσκευής, όπως να αλλάξουν κανάλια, να κλείσουν τον ήχο, αλλά πιο σημαντικό να ενεργοποιήσουν την ενσωματωμένη κάμερα και το μικρόφωνο, με πρόθεση να…κατασκοπεύσουν τον ιδιοκτήτη-κάτοχο της συσκευής.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ The Inquier

Keywords
Τυχαία Θέματα