Δίκη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συγκέντρωση στα δικαστήρια την Τετάρτη 5 Απριλίου

17:10 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για υπόθεση του 2010 και με μηνυτή τον τότε Δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, δικάζονται αύριο Τετάρτη 5/4 συνδικαλιστές της ΠΟΕΟΤΑ.

Για το λόγο αυτό έχουν ανακοινώσει για τις 10.00 το πρωί, συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Δεύτερο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών-Κτίριο 8-Αίθουσα 1-Ισόγειο).

Η

Ομοσπονδία αναφέρει πως: «Έχουν περάσει επτά (7) χρόνια από την μήνυση που άσκησε το Μάρτιο του 2010 σε βάρος του πρώην Προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά και του συνόλου των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής ο τότε Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας και κάποιοι συνεχίζουν να θέλουν να δουν τους εκπροσώπους της πιο μαχητικής Ομοσπονδίας στο χώρο του Δημοσίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προς «γνώση και συμμόρφωση».

Αύριο, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 10.00 το πρωί, ο πρώην Πρόεδρος και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2010, ανάμεσα στους οποίους και ο νυν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας (Θέμης Μπαλασόπουλος, Βασίλης Πολυμερόπουλος, Γεώργιος Χαρίσης, Γεώργιος Καταχανάς, Θωμάς Καραγιαννάκης, Γιάννης Τσούνης, Νικόλαος Γερακάρης, Ηλέκτρα Πατσουράκη, Νίκος Τράκας, Σπυρίδων Πολυζώης και Γεώργιος Κούνας) θα δικαστούν από το Δεύτερο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών».

Συνεχίζοντας η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι: «Η κατηγορία είναι πώς «στη Φυλή Αττικής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010, από κοινού ενεργώντας, δηλ. κατόπιν συναπόφασης, παράνομα εισήλθαν σε χώρο Δημοτικής υπηρεσίας και παρέμειναν στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλος της και προκάλεσαν διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας». Η κατηγορία απαγγέλθηκε μετά από μήνυση του πρώην Δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα.

Είναι προφανές πώς πρόκειται για μία ακόμη δικαστική δίωξη στο πλαίσιο της τακτικής της τρομοκράτησης και του εκφοβισμού των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της ποινικοποίησης των αγώνων τους. Κάποιοι ενοχλούνται από την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων γιατί προτιμούν και θέλουν να επιβάλλουν ηγεσίες συμβιβασμένες και πειθήνιες, που θα είναι έρμαιο των διαθέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα