Έτρεξαν μπροστά από τα ιστορικά μνημεία της πόλης

14:17 6/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή κόσμου, μικρών και μεγάλων στον 9ο Ιπποκράτειο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.

Η εκκίνηση τόσο του αγώνα των 10 όσο και των 3χλμ δόθηκε έ μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο όπως και ο τερματισμός.

Η μόνη εκκίνηση που δόθηκε από τον μνημείο του Ιπποκράτη ήταν των 1000 μέτρων όπου τα παιδιά που πήραν μέρος τερμάτισαν μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν μέρος από διάφορες περιοχές της χώρας είχαν την ευκαιρία κατά τη μεγάλη διαδρομή να περάσουν μπροστά από τα ιστορικά μνημεία και τον ποταμό Πηνειό.

Στα 10χλμ πρώτος τερμάτισε ο Τυρναβίτης αθλητής του ΑΟ Γλυφάδας Νίκος Τσεκούρας με χρόνο 33:05 και ακολούθησε ο Βολιώτης Δημήτρης Φράγκος με χρόνο 34:12 και στην τρίτη θέση ο Καρδιτσιώτης Δημήτρης Μαλάϊ μαζί με τον Χρήστο Παλούκη με χρόνο 36: 57.

Ο τυρναβίτης αθλητής δήλωσε χαρούμενος που κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση σε έναν ευχάριστο αγώνα μέσα από μια όμορφη διαδρομή.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Καρδιτσιώτισα Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με χρόνο 39:37, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αντιγόνη Πολυχρονίδου και ακολούθησε η Γεωργία Κανούτα με χρόνο 43: 35.

Την εκκίνηση του αγώνα των 10χλμ έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και των 3χλμ ο σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων για θέματα αθλητισμού Γιάννης Αλεξούλης οι οποίοι στάθηκαν στη σημασία του αγώνα που σκοπό έχει να αναδείξει τα ιστορικά μνημεία της πόλης και να σηκώσει τον κόσμο από τον καναπέ και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Στον σημερινό αγώνα πήραν μέρος συνολικά περισσότεροι από 1600 αθλητές-τριες.

Για την επιτυχή διοργάνωση του Ιποκράτειου αγώνα σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία των εθελοντικών οργανώσεων που βοήθησαν τα μέγιστα,ωστε όλα να κυλήσουν ομαλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών.

Σε όλους τους ααθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον 9ο Ιπποκράτειο αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα