Έτοιμος ο βοτανόκηπος των Εν.Πολ. στο Άλσος

11:32 25/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το περασμένο οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας εκμεταλλεύτηκαν τον ανοιξιάτικο καιρό και καθάρισαν στο Αισθητικό Άλσος τον παραδοσιακό λαχανόκηπο και βοτανόκηπό τους, ετοιμάζοντας τις καλλιέργειες της νέας περιόδου.

Εθελοντές κάθε ηλικίας, κοινωνικής και εκπαιδευτικής διαστρωμάτωσης, από ηλικιωμένους συνταξιούχους, εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, μέχρι και μικρά παιδιά άρπαξαν σκαλιστήρια, τσάπες, κλαδευτήρια, χλοοκοπτικά και σκαπτικά μηχανήματα, και καθυπόταξαν την οργιάζουσα φύση που αναπτύχθηκε άναρχα στον κήπο, λόγω της αδράνειας του χειμώνα…

Ο χώρος μεταμορφώθηκε

από «ζούγκλα» σε νοικοκυρεμένο κήπο, που είναι έτοιμος να δεχτεί τη φύτευση των νέων παραδοσιακών φυτών της φετινής σεζόν!

Μορφή άλλαξε και ο χώρος γύρω από το ξύλινο σπιτάκι που παραχώρησε ο Δήμος στους Εν.Πο.Λ. για να φυλάσσουν τα εργαλεία τους. Ξεβοτανίστηκε περιμετρικά, ενώ αναδομήθηκαν σε καινούρια σχέδια η αυτοσχέδιες ζαρντινιέρες από πολύχρωμα λάστιχα αυτοκινήτων Όλα είναι πλέον σχεδόν έτοιμα για να δεχτούν την Πρωτομαγιά, αλλά και την 3η Οικογιορτή της Λάρισας στις 12 και 13 του Μάη, όπου οι Ενεργοί Πολίτες έχουν ουσιαστικό ρόλο στη διοργάνωσή της.
Και βέβαια οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών δεν ξέρουν μόνο να δουλεύουν καλά, αλλά και να διασκεδάζουν! Έτσι στο τέλος της δουλειάς, που παρά την κούραση, έγινε με πολλή ευχαρίστηση και ανεβασμένη διάθεση, ανάψανε την ψησταριά τους που πάντα είναι «ετοιμοπόλεμη», ψήσανε και καθίσανε γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα