Έτοιμοι για την άνοδο οι Ίκαροι

21:14 13/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σαράντα λεπτά από την άνοδο τους στη Β εθνική βρίσκονται οι Ίκαροι οι οποίοι αγωνίζονται αύριο στο ΔΑΚ Περαίας (στις 18:00) κόντρα στο Ζέφυρο και με νίκη σφραγίζουν το εισιτήριο της ανόδου.

Αυτό είναι το προτελευταίο παιχνίδι για την ομάδα του Στέργιου Ποργιόπουλου (τελευταία εκτός έδρας) που από τη αρχή της περιόδου οδηγεί την κούρσα στην κορυφή της βαθμολογίας παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ και με πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά στο ρόστερ της. Οι Ίκαροι έχουν έναν βαθμό διαφορά από τον

2ο Παναθλητικό και δύο από την 3η Α.Ε. Κομοτηνής, διαθέτουν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 22 νίκες και μόλις δύο ήττες (και οι δύο από τον Παναθλητικό!).

Ακόμα ένα κύπελλο ετοιμάζεται να σηκώσει ο πρόεδρος Άρης Αθανασιάδης (φώτο από τα πανηγύρια της ανόδου στις 17.05.2009)

Επιστροφή στο… μέλλον

Με την άνοδο τους οι Ίκαροι επανεμφανίζονται εντυπωσιακά στον μπασκετικό χάρτη της χώρας σε μια κατηγορία που φέτος αγωνίστηκαν ομάδες με τη δική τους ιστορία στο χώρο του αθληματος όπως το Περιστέρι, το Μαρούσι, ο Ιωνικός, ο Ερμής Λαγκαδά κ.α.

Η ομάδα της ανόδου το 2009

Βέβαια το σωματείο των Ικάρων έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στο Ελληνικό μπάσκετ αφού κατάφερε στα 34 χρόνια της ιστορίας του να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο στην Α2 εθνική κατηγορία από το 2009 έως το 2014, τερμάτισε δύο φορές στην 3η θέση, την περίοδο 2010-11 (πίσω από ΚΑΟΔ και Ρέθυμνο) και την περίοδο 2011-12 (στην δεύτερη θέση ισοβάθμησε με Απόλλων Πατρών και ΑΕΚ) ενώ δικαιούνταν την άνοδο στην Α1 όταν παρουσιάστηκε κενό σε αυτήν χωρίς όμως να έχει συμμάχους σε αυτό το δίκαιο αίτημα.

ΑΕΚ-Ίκαροι (18.02.2012)

Ο Στέργιος Ποργιόπουλος: «Το τρίπτυχο της επιτυχίας»

Ο Στέργιος Ποργιόπουλος οδηγεί τους Ικάρους στη Β εθνική κατηγορία. Ο Σερραίος προπονητής είχε μιλήσει στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για το μυστικό της επιτυχίας της φετινής ομάδας και σε τι ξεχώριζε από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου: « Νομίζω ότι έχουμε μια σταθερότητα κι ένα μεγάλο όνομα όσον αφορά τη δομή της ομάδας, τη διοίκηση, το ότι παραμένει ο ίδιος προπονητής, ενώ και στα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα ένα 80% του κορμού της ομάδας είναι ίδιο. Νομίζω αυτό το τρίπτυχο συν τον κόσμο που γιγαντώνεται από αγωνιστική σε αγωνιστική, αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας. Να μην αλλάζεις ομάδα ανάλογα με τα αποτελέσματα και να μην παίρνεις αποφάσεις από πρόσκαιρες επιτυχές ή αποτυχίες. Πριν τρία χρόνια μόλις ανέλαβα την ομάδα, μετά την διπλή πτώση από την Α2 στην Γ εθνική, ξεκινήσαμε με πέντε ήττες και μάλιστα στο τέλος είχαμε άθροισμα 12 νίκες σε όλο το πρωτάθλημα. Μετά από τρία χρόνια οι 12 νίκες ήδη πιστώθηκαν μόλις στον πρώτο γύρο. Αυτό έγινε με σταθερότητα από τη διοίκηση , με τον ίδιο προπονητή και το ίδιο κατά 80% του δυναμικού της ομάδας»

Όταν ο Αντετοκούνμπο αντιμετώπισε τους Ικάρους με το Φιλαθλητικό στις 26 Ιανουαρίου 2013

Φώτο: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα