Γκραν Πρι Ισπανίας: Η pole στον Χάμιλτον για 51 χιλιοστά

18:37 13/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόλις 51 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν την πρώτη Mercedes από τη δεύτερη Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Ισπανικού Γκραν Πρι, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Φέτελ στη μάχη για την pole position στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ήταν η 64η φορά που ο Βρετανός πιλότος πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο των δοκιμών, και υπολείπεται πλέον μόνο μιας pole για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του αείμνηστου Άιρτον Σένα.

Σε

απόσταση αναπνοής από τους δύο πρώτους, και συγκεκριμένα μόλις για 224 χιλιοστά, ακολούθησε ο έτερος πιλότος της Mercedes Βάλτερι Μπότας, ο οποίος με τη σειρά του ήταν μόλις 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Κίμι Ράικονεν με τη δεύτερη Ferrari.

Η Red Bull με τους Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο κλείδωσε την τρίτη σειρά της εκκίνησης, δείχνοντας εμφανή σημάδια βελτίωσης. Ωστόσο, η επίδοση της μέρας ανήκει στον Φερνάντο Αλόνσο ο οποίος στο Γκραν Πρι της πατρίδας του κατέταξε την πολύπαθη McLaren στην έβδομη θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι δύο Force India των Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν τις οποίες χώρισε στη μέση η Williams του Φελίπε Μάσα.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι της Βαρκελώνης θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα το μεσημέρι της Κυριακής στις 14:00. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις τρείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα